Schimbare la examenul de Evaluare Națională 2020. Elevii vor afla rezultatele cu ajutorul unui cod

elevi, evaluare nationala

Miisterul Educației face schimbări pe ultima sută de metri a examenului de Evaluare Națională, din cauza prevederilor din Regulamentul General privind Protecția Datelor.

Luni, 15 iunie, la nivelul Ministerului Educației, s-a luat decizia de anonimizare a rezultatelor examenului de Evaluare Națională 2020, iar, în 16 iunie, această decizie a fost transmisă tuturor unităților de învățământ din teritoriu.

Motivul pentru care s-a luat această decizie este legat de posibilitatea ca unii părinți să nu dorească faptul ca notele obținute de copiii lor să fie publice.

Astfel, miercuri, 17 iunie, după examenul de matematică la Evaluarea Națională 2020, fiecare elev va primi un cod personal, care va putea fi folosit pentru aflarea rezultatelor. Mai exact, atunci când în centrele de examen vor fi afișate rezultatele, acestea nu vor mai include numele elevilor, ci doar codurile acestora.

În felul acesta, doar cine își cunoaște codul va putea afla notele obținute la examenul de Evaluare Națională 2020.

”În conformitate cu prevederile art.5 şi ale art.6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecţia datelor – RGPD), precum şi cu solicitarea Autorităţii Naţionale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, Ministerul Educaţiei şi Cercetării va publica rezultatele elevilor obţinute în urma susţinerii examenelor naţionale cu anonimizarea numelui şi a prenumelui. Este prima dată de la intrarea în vigoare a RGPD când notele/rezultatele candidaţilor vor fi afişate astfel”, a transmis, miercuri, Ministerul Educaţiei, potrivit News.ro.

Sursa citată a precizat că, în acest sens, miercuri, comisiile din unităţile de învăţământ/centrele de examen vor tipări din aplicaţia informatică EvNat un raport ce va conţine: şcoala de provenienţă a candidatului, judeţul, numele şi prenumele candidatului, CNP şi codul unic aferent candidatului: Ex: JJ0000000 (JJ-indicativul judeţului).

 

Zgribuliți, dar nerăbdători să scape și de acest hop, candidații au ajuns, miercuri, la centrele de examen cu un ceas înainte de ora programată. În București, unde au fost așteptați la evaluare 16.000 de elevi, a plouat toată noaptea. Dar se spune că ploaia aduce noroc, iar proba la matematică e, în mod tradițional, cea mai temută: cel mai mare procent de absenți, cele mai mici note și cele mai multe contestații.

Totuși, în acest an s-a scos din subiecte toată materia de pe semestrul al doilea, așa că elevii au șanse la rezultate mai bune decât generațiile trecute.

Înainte să intre în centrul de examen, candidații au fost nevoiți să treacă de proba termometrului. 37 cu 3 este temperatura maximă cu care au fost primiți înăuntru. În caz contrar, au fost sunați părinții și rugați să ia copilul și să-l duca la medicul de familie.

În premieră pentru asemenea cazuri, și pentru cei izolați sau bolnavi există încă o sesiune. Dar loc la liceu sau macar la o scoală tehnologica ori profesionala va fi pentru toți. Chiar dacă nici nu dau evaluarea! Din toamnă, învățământul obligatoriu se extinde la 12 clase.

În cazul în care un elev refuză să predea lucrarea, atunci este dat afară din examen, nu mai are dreptul să participe la probele următoare și nu i se încheie media la Evaluarea Națională 2020.

De acum înainte, jocurile sunt făcute. Primele rezultate la examenul de Evaluare Națională 2020 sunt așteptate pe 22 iunie. Și, pentru că pandemia a mutat pentru aceasta serie și predarea, și recapitularea online, tot ei vor fi primii pentru care și contestațiile se pot depune în format electronic.

Atenție, și pentru cererea prin mail exista un interval orar, care trebuie verificat. Părinții trebuie să știe că în urma contestației rămâne ultima notă, fie ea mai mare sau mai mica decât cea inițială.

 

 

Sursa:

C.M.

Tags:


evaluare nationala,

rezultate,

elevi,

sursa: Stirile PROTV


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.