Critic National
Sediul NASA va primi numele primei femei afro-americane care a lucrat ca inginer pentru agenția spațială americană, Critic National

Sediul NASA va primi numele primei femei afro-americane care a lucrat ca inginer pentru agenția spațială americană

Sediul din Washington al NASA va fi redenumit şi va primi numele primei femei afro-americane care a lucrat ca inginer pentru agenţia spaţială americană, Mary Jackson, a anunţat miercuri administratorul său general, citat de AFP.

Sediul din Washington al NASA va fi redenumit şi va primi numele primei femei afro-americane care a lucrat ca inginer pentru agenţia spaţială americană, Mary Jackson, a anunţat miercuri administratorul său general, citat de AFP.

„Mary W. Jackson a făcut parte dintr-un grup de femei foarte importante, care au ajutat NASA să trimită cu succes astronauţi americani în spaţiu”, a declarat Jim Bridenstine într-un comunicat, potrivit Agerpres.În 1958, Mary Jackson a devenit prima femeie de culoare care a lucrat ca inginer în aeronautică pentru agenţia spaţială americană. Ea este autoarea a numeroase studii, mai ales despre zborurile supersonice.

Administratorul NASA s-a angajat să continue activitatea de subliniere a eforturilor depuse de angajatele sale femei, afro-americane şi persoane cu diverse origini rasiale, „care au permis NASA să scrie istoria unor explorări reuşite”.În faţa presiunii străzii şi a reţelelor de socializare, în contextul unor manifestaţii istorice, companiile şi instituţiile americane au început un amplu proces de introspecţie care vizează locul oferit populaţiei afro-americane în societate şi rasismul sistemic care o afectează şi care perpetuează inegalităţile.Anul trecut, NASA a redenumit strada pe care se află sediul său – „Hidden Figures Way” – în onoarea a trei matematiciene de culoare (Mary Jackson, Katherine Johnson şi Dorothy Vaughan), a căror activitate, documentată în filmul „Hidden Figures” (2016), s-a dovedit extrem de preţioasă pentru cucerirea americană a spaţiului.

 

sursa: http://stiri.tvr.ro/


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Adauga raspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Comunicate de presa

Revista Presei

Anunturi