Critic National
, SUA considera „propaganda” emiterea de catre Iran a unui mandat pentru arestarea lui Donald Trump, Critic National, Critic National

SUA considera „propaganda” emiterea de catre Iran a unui mandat pentru arestarea lui Donald Trump

Iranul a emis, luni, mandate pentru arestarea presedintelui SUA, Donald Trump, si a altor 35 de persoane implicate in asasinarea generalului iranian Qassem Soleimani, dar Washingtonul a catalogat „act de propaganda” decizia Teheranului.

Armata SUA l-a asasinat in ianuarie, in Irak, pe generalul iranian Qassem Soleimani, comandantul Fortei Quods din cadrul Gardienilor Revolutiei. Washingtonul l-a acuzat pe Soleimani de coordonarea atacurilor comise de grupuri proiraniene asupra trupelor americane din Orientul Mijlociu.

Procurorul iranian Ali Alqasimehr a anuntat luni, potrivit agentiei de presa Fars, ca autoritatile iraniene au emis mandate de arestare pe numele presedintelui american, Donald Trump, si a altor 35 de persoane implicate in operatiunea de asasinare a lui Qassem Soleimani. Acuzatiile sunt de crima si act terorist. Teheranul cere sustinerea Interpol in acest caz.

Este vorba de un „act de propaganda”, a reactionat Brian Hook, emisarul SUA privind Iranul, citat de agentia de presa Reuters. „Evaluarea noastra este ca Interpol nu intervine pentru a emite alerte rosii in cazuri de natura politica. Aici este un caz de natura politica. Nu are nicio legatura cu siguranta nationala, cu pacea internationala sau cu promovarea stabilitatii. Este un act de propaganda pe care nu il ia nimeni in serios”, a subliniat Brian Hook.

sursa: Orange


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Adauga raspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Comunicate de presa

Revista Presei

Anunturi