Taxele au fost amanate oficial pana in 25 octombrie

thumbs

Guvernul te-a pus iar pe jar. Saptamana trecuta ti-a transmis ca a adoptat o ordonanta de urgenta care da firmelor posibilitatea de a-si amana plata taxelor pana la sfarsitul lui octombrie. Ai urmarit de atunci in fiecare zi Monitorul Oficiala. Stiai ca, daca nu este publicata Ordonanta pana pe 25 iunie, atunci de pe 26, firmele ar urma sa plateasca dobanzi si penalitati de intarziere. Guvernul Orban a discutat din nou acest act normativ si i-a dus cateva modificari.

Astfel, nu se calculeaza si nu se datoreaza dobanzi si penalitati de intarziere, pentru obligatiile fiscale care au devenit scadente dupa data de 21 martie 2020, sau pentru ratele din graficele de esalonare.

O alta noutate este aceea ca persoanele juridice care inchiriaza plaje vor beneficia, doar pentru sezonul estival 2020, de scutirea de la plata transei a doua, pentru contractele de inchiriere. In plus, Sectorul HORECA este scutit de impozitul specific pentru 90 de zile, iar livrarile de masti de protectie individuale si ventilatoare medicale pentru terapie intensiva sunt scutite de TVA cu drept de deducere.

sursa: Orange


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.