Te-au internat pentru coronavirus? Renate Weber spune ca te poti adresa instantei: „Este dreptul fiecarei persoane”

thumbs

Avocatul Poporului, Renate Weber, a spus, intr-un interviu pentru MEDIAFAX, ca o restrangere a libertatilor trebuie sa fie prin lege, nu prin ordin, facand referire la internarea pacientilor Covid-19 asimptomatici.

„Este o internare obligatorie. Noi am sesizat la CCR legea care e din 2006, care nu prevede niste criterii clare, ci doar spune ca ministrul Sanatatii, prin ordin poate sa faca asta. Or, orice internare este o privare de libertate si din perspectiva Constitutiei Romaniei, este inadmisibil ca asta sa se intample prin ordin de ministru. Ea trebuie sa fie prin lege. De asta ne-am dus la Curtea Constitutionala”, a declarat Renate Weber, pentru Mediafax.

Cei care au fost internati pot merge in instanta.

„Este dreptul fiecarei persoane care considera ca i-a fost afectat dreptul fundamental la libertate. Este dreptul ei sa faca acest lucru”, a mai spus Renate Weber.

Avocatul Poporului a atacat la Curtea Constitutionala si legea privind starea de alerta.

„Pe stare de alerta, ele au fost, totusi, mai bine precizate in legea 55. Am sesizat-o si pe aceea la CCR, dar nu din perspectiva aceasta. Au cateva greseli acolo, adica se face trimitere la niste texte care nu exista: litera t), care nu este. E o lege facuta repede de tot in Parlament, intr-o zi. Ce-i acolo… „, a precizat Weber.

Renate Weber a spus ca daca ar avea ocazia, ar proceda la fel in privinta sesizarilor din pandemie. Premierul Ludovic Orban a cerut revocarea Avocatului Poporului dupa ce a sesizat Curtea Constitutionala pentru proiectul prin care pensiile speciale sunt impozitate.

„De cand am venit la institutie, am spus foarte clar: voi face ceea ce este corect. Chestiunea drepturilor si libertatilor chiar ma intereseaza. Atat timp cat cred ca avem dreptate – nu sunt decizii pe care le-am luat singura – evident, ne ducem mai departe. Tot timpul a fost eventual ideea asta a revocarii. In conformitate cu legea noastra, de la Avocatului Poporului, institutia este unipersonala, numai avocatul poporului poate fi revocat. Cum sa fi actionat altfel? Categoric, nu”, a mentionat Avocatul Poporului.

Interviul integral cu Avocatul Poporului va fi publicat joi de mediafax.ro .

sursa: Orange


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.