Critic National
, Tezaur dacic, cu peste 150 de piese, recuperat de politisti. Valoare de zeci de mii de euro, Critic National, Critic National

Tezaur dacic, cu peste 150 de piese, recuperat de politisti. Valoare de zeci de mii de euro

Politistii sustin ca obiectele provin din epoca dacica si epoca romana, iar valoarea lor a fost estimata la peste 100.000 de lei.

Lotul de obiecte, format din podoabe dacice din argint, arme si unelte si obiecte casnice, ar fi fost furat in perioada 2015 – 2019 din mai multe situri arheologice situate in partea de sud a Transilvaniei, cu ajutorul unor detectoare de metale.

Majoritatea pieselor prezinta depuneri de pamant si oxid de fier, ceea ce constituie dovezi ca au fost scoase din situri arheologice si se aflau langa alte obiecte din diverse materiale, cum ar fi fier, lut ars sau os.

Obiectele au fost expertizate de catre specialisti din cadrul Institutului de Arheologie si Istoria Artei Cluj-Napoca si apartin Patrimoniului Cultural National, categoriile Tezaur si Fond.

Tezaurul dacic este unul dintre cele mai mari recuperate, pe cale judiciara, in ultimii 10 ani si a fost depus in custodia Muzeului National al Unirii din Alba Iulia.

sursa: Orange


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Adauga raspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Comunicate de presa

Revista Presei

Anunturi