Critic National
, Uniunea Europeana isi deschide granitele pentru China si alte 14 state. Lista „tarilor sigure” va fi actualizata la doua saptamani, Critic National, Critic National

Uniunea Europeana isi deschide granitele pentru China si alte 14 state. Lista „tarilor sigure” va fi actualizata la doua saptamani

Uniunea Europeana a aprobat marti lista „tarilor sigure”, in vederea redeschiderii granitelor internationale incepand de miercuri, arata Reuters . Oficialii europeni au luat in calcul situatia epidemiologica a statelor din afara Uniunii, pentru a limita pe cat posibil riscurile transmiterii noului coronavirus.

LISTA TARILOR ACCEPTATE: Algeria, Australia, Canada, Georgia, Japonia, Muntenegru, Maroc, Noua Zeelanda, Rwanda, Serbia, Coreea de Sud, Thailanda, Tunisia si Uruguay + China (provizoriu).

Rusia, Brazilia si Turcia sunt considerate amenintari prea mari pentru ca statele din Uniunea Europeana sa isi poata asuma riscuri. Tarile respective mai au de asteptat cel putin doua saptamani pana la viitoarea decizie. Lista va fi actualizata la un interval de 14 zile, in functie de evolutia COVID-19 in fiecare stat in parte.

Grecia a anuntat deja implementarea unor noi masuri: CITESTE AICI Din 1 iulie, intri in Grecia doar daca ai cod unic de bare. De asemenea, Grecia nu mai primeste zboruri directe din unele tari europene pana pe 15 iulie. VEZI AICI Anuntul facut luni de oficiali .

Lista „tarilor sigure”, supusa la vot

Cu cateva zile in urma, oficialii UE au propus o lista pe care nu figurau Statele Unite, dar aparea in schimb China, care ar fi acceptata provizoriu, cu conditia reciprocitatii. Lista a fost supusa la vot, unde „majoritate calificata” a tarilor e reprezentata de 15 state membre, a caror populatie reprezinta 65% din cea totala a UE.

sursa: Orange


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Adauga raspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Comunicate de presa

Revista Presei

Anunturi