Critic National
, USR ii cere presedintelui Klaus Iohannis sa promulge Legea mirosurilor, Critic National, Critic National

USR ii cere presedintelui Klaus Iohannis sa promulge Legea mirosurilor

Parlamentarii USR ii solicita presedintelui Klaus Iohannis, printr-o scrisoare deschisa, sa promulge Legea mirosurilor, sustinand ca, atat timp cat fermele respecta normele europene si nationale si detin autorizatii integrate de mediu, aceasta lege nu le va ingreuna activitatea.”In numele tuturor cetatenilor sustinatori ai legii, ale caror peste 6.000 de semnaturi le regasiti in anexa atasata prezentei scrisori, va solicitam sa promulgati Legea Mirosurilor! Legea Mirosurilor este un proiect initiat cu sustinerea mai multor parlamentari din diferite partide, ca raspuns la numeroase sesizari venite din partea cetatenilor cu privire la disconfortul olfactiv generat de depozite de deseuri, activitati industriale sau ferme”, se arata in scrisoarea adresata de USR presedintelui Klaus Iohannis.

Potrivit sursei citate, disconfortul olfactiv este generat de cele mai multe ori de substante care ne afecteaza si sanatatea, iar Legea Mirosurilor acopera un vid legislativ, prin stabilirea unor reglementari clare referitoare la masurarea si monitorizarea disconfortului olfactiv, precum si la prevenirea, eliminarea sau reducerea acestuia, astfel incat acesta sa nu afecteze sanatatea populatiei si mediul in ansamblul sau.

Parlamentarii USR sustin ca primarii nu pot inchide fermele care sunt supuse reglementarilor privind protectia mediului.

„USR sustine agricultura durabila, care se aliniaza normelor europene si nationale in vigoare. Atat timp cat fermele respecta deja aceste norme si detin autorizatii integrate de mediu, Legea Mirosurilor nu le va ingreuna activitatea, aceasta fiind in armonie cu normele europene si nationale deja in vigoare”, mai arata deputatii si senatorii Uniunii.

Legea pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 195/2005 privind protectia mediului (Legea Mirosurilor) a fost adoptata in data de 17 iunie de Camera Deputatilor, cu 309 voturi pentru si o abtinere.

sursa: Orange


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Adauga raspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Comunicate de presa

Revista Presei

Anunturi