Critic National

Stiri si informatii de ultima ora

Augustin Zegrean, fost președinte CCR

”În urma deciziei de azi a Curții, se trimite o scrisoare la Președinție, în care domnul Președinte este informat că s-a respins sesizarea, și, din acest moment, poate promulga legea. Nu trebuie să aștepte motivarea. Președintele are la dispoziție zece zile pentru a promulga legea. Mai are varianta să o trimită pentru reexaminare în Parlament”, a declarat fostul președinte al CCR.

Despre problema legată de sursa de finanțare, Zegrean a subliniat că aceasta ,,este treaba Parlamentului și a Guvernului”.

”În Constituție scrie, într-adevăr, că orice propunere legislativă care presupune cheltuieli de bani trebuie să arate și sursa de finanțare. În situația alocațiilor, sursa de finanțare nu este alta decât bugetul statului. Curtea nu discută politic lucrurile. Asigurarea sursei de finanțare este treaba Parlamentului. Există procedura de rectificare bugetară. Guvernul va trebui să găsească bani, eventual să ia din altă parte”, a spus fostul președinte al CCR.

Curtea Constituțională a respins, miercuri, sesizarea guvernului cu privire la legea care prevede dublarea alocațiilor. În sesizare, executivul a reclamat că parlamentarii nu au prevăzut și sursa de finanțare. Actul normativ prevede dublarea alocațiilor pentru copiii și tinerii între doi şi 18 ani la 300 de lei și majorarea la 600 de lei a alocațiilor pentru copiii cu handicap. Efortul financiar estimat de ministerul Finanțelor pentru această măsură depășește șase miliarde de lei.

Legea a fost promulgată de preşedintele Klaus Iohannis pe 14 ianuarie și, două zile mai târziu, guvernul a adoptat o Ordonanţă de Urgenţă prin care a amânat intrarea ei în vigoare, până în august.

via: Realitatea.NET


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.