China are obiectivul de a deveni „singura superputere a lumii”, avertizeaza directorul FBI

thumbs

Liderii de la Beijing au obiectivul transformarii Chinei in „singura superputere a lumii”, afirma Christopher Wray, directorul Biroului Federal pentru Investigatii (FBI) din Statele Unite, conform site-ului Axios.com.

„Ofer mai multe detalii despre amenintarea chineza decat a prezentat vreodata FBI intr-un forum public”, a declarat Christopher Wray intr-un discurs rostit marti la Institutul Hudson din Washington D.C.

Directorul FBI a descris eforturile multilaterale ale Chinei de a obtine avantaje de pe urma SUA si de pe urma progreselor tehnologice americane, prin sustragerea datelor sensibile despre sisteme militare.

„Daca esti un american adult, este mai mult probabil decat improbabil sa iti fie sustrase date personale de catre China. Iar datele noastre nu sunt sigura miza, este vorba si de sanatate, de nivelul de trai, de securitatea noastra. Am ajuns la nivelul in care FBI deschide la fiecare zece ore un nou dosar de contrainformatii asociat Chinei”, a subliniat directorul FBI.

Liderii de la Beijing cred ca sunt intr-o „lupta generationala” pentru a face China, „prin orice mijloace, singura superputere a lumii”, a atras atentia Christopher Wray.

China utilizeaza diverse metode pentru a-si atinge obiectivele, inclusiv spionajul economic, colectarea de informatii, cenzura in universitati si „influentele externe negative”, a subliniat directorul FBI. „Toate aceste presiuni se adauga unui mediu politic in care americanii sunt expusi unor situatii dificile generate de Partidul Comunist chinez. Este vorba de o abordare integrala a statului chinez, care trebuie contracarata tot printr-o abordare integrala”, a concluzionat Christopher Wray.

sursa: Orange


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.