Critic National
critic national stiri 24/7

Comunicat de presă – Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” Cluj

Vernisajul expoziţiei de fotografie şi machete „Pionieri ai Aviaţiei Române”, organizată cu prilejul împlinirii a 110 ani de la primul zbor al unui avion de concepţie şi construcţie românească, realizat de Aurel Vlaicu şi de la prezentarea primului avion cu propulsie reactivă al lui Henri Coandă, a avut loc vineri la Aeroportului Internaţional Avram Iancu Cluj.

Evenimentul, organizat de Aeroportul Cluj în colaborare cu Asociaţia Română pentru Propaganda şi Istoria Aeronauticii Cluj (ARPIA), precedă celebrarea Zilei Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene, sărbătorită în fiecare an pe data de 20 iulie.

Expoziţia de fotografii surprinde cele mai importante etape din dezvoltarea Aeroportului Internaţional Avram Iancu Cluj şi prezintă publicului machete ale aeronavelor celor doi pionieri ai aviaţiei româneşti – Aurel Vlaicu şi Henri Coandă.

În acest an se împlinesc 110 ani de la zborul aeronavei Vlaicu I, concepută şi construită integral în ţara noastră de Aurel Vlaicu.

Tot în urmă cu 110 ani, Henri Coandă prezenta publicului şi comunităţii ştiinţifice, la al doilea Salon Internaţional Aeronautic de la Paris 1910, un avion cu reacţie, primul de acest fel din lume, numit convenţional Coandă-1910.

Gazda evenimentului a fost domnul David Ciceo, director general al Aeroportului Internaţional Avram Iancu Cluj.

La vernisaj au participat reprezentanţi ai Consiliului Judeţean Cluj, ai societăţii academice clujene, cadre militare, reprezentanţi ai instituţiilor care îşi desfăşoară activitatea în perimetrul aeroportuar şi reprezentanţii ARPIA.

Biroul Relaţii Publice


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Adauga raspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Comunicate de presa

Revista Presei

Anunturi