Critic National
critic national stiri 24/7

Comunicat de presă – Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Bistriţa-Năsăud

Bistriţa-Năsăud / Agent de poliţie prins în flagrant de luare de mită

În data de 15.07.2020, lucrători din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie -Serviciul Judeţean Anticorupţie Bistriţa-Năsăud, în baza ordonanţei de delegare şi cu participarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud, beneficiind de sprijinul ofiţerilor din cadrul D.G.A. – Structura Centrală, au organizat prinderea în flagrant a unui agent de poliţie, din cadrul I.PJ. Bistriţa Năsăud, după ce a primit, cu titlu de mită, de la un conducător auto, bunuri în valoare totală de 242 de lei, în legătură cu îndeplinirea defectuoasă a atribuţiilor de serviciu.

În concret, în data de 15.07.2020, pe raza localităţii Baţa, judeţul Bistriţa-Năsăud, un conducător auto a efectuat o depăşire neregulamentară a unui autoturism, prin încălcarea marcajului longitudinal continuu. A fost oprit în trafic de agentul de poliţie care i-a întocmit un proces-verbal de contravenţie prin care a consemnat, în mod nereal, faptul că şoferul în cauză nu a avut triunghiuri reflectorizante şi a încălcat marcajul longitudinal continuu, aplicând o sancţiune de 290 de lei şi 2 puncte de penalizare.

Întrucât nu i-a fost reţinut permisul de conducere, conducătorul auto, la indicaţiile poliţistului, a achitat în contul acestuia, mai multe bunuri, la un local din judeţul Bistriţa-Năsăud.

În data de 14.07.2020, acelaşi agent de poliţie, în timp ce se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu, pe raza unei localităţi din judeţul Bistriţa-Năsăud, a oprit un autoturism ca urmare a efectuării unei depăşiri neregulamentare, prin încălcarea marcajului longitudinal continuu. Acestuia nu i-a fost suspendat permisul de conducere după cum se impunea, agentul de poliţie consemnând în mod nereal în procesul-verbal de contravenţie, comiterea contravenţiilor, constând în nepurtarea centurii de siguranţă, încălcarea marcajului longitudinal continuu, lipsa a două triunghiuri reflectorizante şi număr de înmatriculare murdar.

De asemenea, în data de 05.03.2020, aflându-se în exercitarea atribuţiilor de serviciu, agentul de poliţie a primit de la un conducător auto, martor denunţător, suma de 500 de lei, cu titlu de mită, pentru a nu-şi îndeplini îndatoririle de serviciu, respectiv pentru a nu aplica o sancţiune complementară, constând în suspendarea permisului de conducere, ca urmare a unei depăşiri efectuate în mod neregulamentar, prin încălcarea marcajului longitudinal continuu.

În data de 15.07.2020, având în vedere probele administrate, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud a dispus faţă de agentul de poliţie efectuarea în continuare a urmăririi penale şi punerea în mişcare a acţiunii penale pentru comiterea infracţiunilor de luare de mită (2 acte materiale) şi fals intelectual (2 acte materiale), ambele infracţiuni cu aplicarea art. 38, alin.1 Cod penal.

Faţă de suspect s-a dipus luarea măsurii preventive a reţinerii pentru 24 de ore, inculpatul fiind prezentat Tribunalului Bistriţa-Năsăud, cu propunere de arestare preventivă.

Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bistriţa-Năsăud a dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Pentru documentarea activităţii infracţionale a suspectului, s-a beneficiat de sprijinul conducerii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea unei măsuri preventive faţă de inculpat reprezintă o etapă a procesului penal, conform Codului de procedură penală, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

BIROUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Adauga raspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Comunicate de presa

Revista Presei

Anunturi