Critic National
critic national stiri 24/7

Comunicat de presă – Instituţia prefectului judeţul Bistriţa-Năsăud

În contextul creşterii numărului de infectări în România, mai multe ţări europene au impus anumite restricţii cetăţenilor români, restricţii care implică, fie izolarea la domiciliu/caratină, fie prezentarea unui test negativ Covid-19 ( respectiv două teste pentru Ungaria), fie interzicerea accesului în ţară ( cazul Malta). Mai multe detalii despre condiţiile impuse de câteva dintre aceste ţări puteţi citi mai jos:

– Austria – http://www.mae.ro/node/53078; Finlanda; Irlanda; Grecia – http://www.mae.ro/node/53080; Letonia; Lituania – http://www.mae.ro/node/53079; Malta; Norvegia – http://www.mae.ro/node/53076; Slovacia; Slovenia; Marea Britanie; Ungaria – http://www.mae.ro/node/53082; Ţările de Jos – http://www.mae.ro/node/53064.

În judeţul Bistriţa-Năsăud, centrele în care se pot efectua testări în vederea depistării infectării cu Coronavirus, sunt următoarele:

– Spitalul Judeţean Bistriţa-Năsăud – 0263 214 390

– Bioclinica (Optimus) – 0263 235 535

– Dorna Medical – 0263 210 647

– Synevo – 0747 265 226

Vă rugăm să vă informaţi doar din surse oficiale şi sigure, şi, vă informăm că Ministerul Afacerilor Externe pune la dispoziţia cetăţenilor români care călătoresc în străinătate aplicaţia pentru telefoane mobile inteligente „Călătoreşte în siguranţă”. Aplicaţia se înscrie în strategia MAE de diversificare a serviciilor consulare şi a mijloacelor de comunicare cu cetăţenii români.

„Călătoreşte în siguranţă” permite cetăţenilor români:

– să afle informaţii despre ţara de destinaţie: condiţii, recomandări şi alerte de călătorie, misiuni diplomatice româneşti în ţara în care călătoresc;

– să poate fi alertaţi în cazul în care apar situaţii speciale în ţara în care se află;

– să poată alerta cea mai apropiată misiune a României în caz de urgenţă;

– să afle rapid care sunt procedurile în cazul unor incidente (accident, îmbolnăvire, pierdere de acte etc.) sau alte informaţii utile.


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Adauga raspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Comunicate de presa

Revista Presei

Anunturi