Comunicat de presă – Instituţia Prefectului Judeţului Buzău

Luând în considerare mai multe sesizări din partea cetăţenilor care locuiesc în Râmnicu Sărat şi care reclamau mirosuri greu de suportat, precum şi depozite de resturi animaliere în apropierea unui abator de pe raza municipiului, prefectul Leonard Dimian a solicitat Inspectoratului Judeţean de Poliţie şi Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor să verifice situaţia.

Într-adevăr, aspectele semnalate de cetăţeni sunt reale, iar imaginile arată proporţiile focarului de infecţie din vecinătatea abatorului din cartierul C.I. Parhon din Râmnicu Sărat: miros greu de suportat, oase, resturi de animale, sânge scurs în apă şi pe pământ.

Astăzi, prefectul judeţului Buzău a făcut o vizită la faţa locului.

“Situaţia de la Râmnicu Sărat este o crimă împotriva mediului. Am acţionat imediat după ce situaţia mi-a fost semnalată de mai mulţi cetăţeni. Poliţia şi DSVSA, împreună cu Instituţia Prefectului au constatat de ieri situaţia la faţa locului, iar astăzi am decis să arătăm opiniei publice această gravă încălcare a legii, cu consecinţe asupra mediului şi cetăţenilor. Situaţia de aici nu este singulară în judeţul Buzău. Gunoaiele au invadat mai toate localităţile, totul sub ochii autorităţilor. Ca prefect al judeţului Buzău, nu voi închide ochii în faţa acestor grave probleme care afectează mediul şi sănătatea oamenilor”, a declarat prefectul judeţului Buzău, Leonard Dimian.

Situaţia de la Râmnicu Sărat face, în prezent, obiectul unei anchete care va stabili provenienţa resturilor animaliere depozitate ilegal şi cine se face vinovat de acest dezastru ecologic.


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top