Critic National
critic national stiri 24/7

Comunicat de presă – ISU Tulcea

Proiectul JERAD de la idee la implementare!

În data de 25.02.2020, la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „DELTA” al judeţului Tulcea, a fost semnat contractul proiectului transfrontalier româno-ucrainean JOINT EMERGENCY RESPONSE ACROSS DANUBE (JERAD – 2SOFT/4.2/70). Proiectul este finanţat de Programul Operaţional Comun România – Ucraina 2014 – 2020, în cadrul obiectivului tematic 8. Provocări comune în domeniul siguranţei, Prioritatea:4.2 sprijinul activităţilor comune pentru prevenirea dezastrelor naturale şi antropice precum şi acţiuni comune pe timpul situaţiilor de urgenţă. Beneficiarii proiectului sunt Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „DELTA” al judeţului Tulcea şi Departamentul de Stat pentru Situaţii de Urgenţă al Regiunii Odessa.

Programul Operaţional Comun România – Ucraina 2014 – 2020 este finanţat de Uniunea Europeană prin intermediul Instrumentului European de Vecinătate şi cofinanţat de statele participante în program.

În contextul general determinat de apariţia virusului COVID – 19, conferinţa de lansare programată pentru luna mai a.c. a fost reprogramată pentru o dată ulterioară, când situaţia epidemiologică o va permite. Cu toate acestea proiectul este în implementare, în momentul de faţă fiind asigurate fondurile necesare demarării procedurilor de achiziţie pentru atingerea obiectivelor propuse în cadrul proiectului. Perioada de derulare a proiectului este de 18 luni începând cu data de 26.02.2020 şi se încheie în data de 25.08.2021.

Obiectivele principale ale proiectului sunt: dezvoltarea unei platforme de schimb de informaţii, ca instrument al procesului decizional comun în caz de urgenţe transfrontaliere, creşterea capacităţii operaţionale comune a tuturor partenerilor prin achiziţia de vehicule speciale, mijloace tehnice şi echipamente şi creşterea nivelului de cooperare transfrontalieră prin ateliere şi exerciţii comune până la sfârşitul implementării proiectului.

Valoarea totală a proiectului este estimată la 555.555,55 euro, din care suma de 415.555,55 euro reprezintă bugetul partenerului român. Această sumă este structurată pe fonduri europene nerambursabile din cadrul programului România – Ucraina 2014 – 2020 în valoare de 373.999,99 euro echivalentul a 1.813.899,95 RON, iar cofinanţarea de la bugetul de stat este de 41.555,56 euro, reprezentând 201.544,47 RON.


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Adauga raspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Comunicate de presa

Revista Presei

Anunturi