Critic National
critic national stiri 24/7

Comunicat de presă – Poliţia Capitalei

PERCHEZIŢII ALE POLIŢIŞTILOR CAPITALEI ÎNTR-UN DOSAR PRIVIND FURTUL A 127.000 DE EURO DINTR-UN SEIF

Miercuri, 1 iulie a.c., poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, au pus în aplicare două autorizaţii de percheziţie domiciliară, într-un dosar privind comiterea unui furt dintr-un seif al unei societăţi comerciale din sectorul 1, prejudiciul creat fiind estimat la 127.000 de euro.

Ancheta a fost declanşată de o plângere prin care poliţiştii erau sesizati cu privire la faptul că la data de 11 decembrie 2019 persoane necunoscute au pătruns fără drept în interiorul unei agenţii şi au sustras o sumă de bani din seiful amplasat într-un birou.

Din datele şi probele administrate în cauză de către poliţiştii Serviciului Investigaţii Criminale a rezultat presupunerea rezonabilă că fapta reclamată ar fi fost săvârşită de către trei persoane, doi bărbaţi şi o femeie, cu vârste cuprinse între 37 şi 48 de ani, aceştia fiind identificaţi şi ulterior depistaţi şi conduşi pentru audieri la sediul serviciului.

Totodată, la data de 1 iulie a.c. au fost puse în aplicare două mandate de percheziţie domiciliară, în municipiul Bucureşti, în urma cărora au fost identificate mai multe bunuri de interes în cauză.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, faţă de două dintre persoanele implicate fiind dispusă măsura arestării preventive, iar faţă de cea de a treia persoană fiind dispusă măsura controlului judiciar.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Adauga raspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Comunicate de presa

Revista Presei

Anunturi