Critic National
critic national stiri 24/7

Comunicat de presă – Prefectură judeţul Bistriţa-Năsăud

Comunicat de presă

Prefectul Stelian Dolha transmite:

„Din păcate, răspândirea coronavirusului este o realitate care ne-a cuprins ţara şi judeţul, iar numărul cazurilor care creşte de la o zi la alta este îngrijorător.

Asta înseamnă că nu se mai respectă măsurile de protecţie, de igienă, de distanţare socială, măsuri pe care am încercat să le integrăm în normalitatea vieţilor noastre în timpul stării de urgenţă.

Dacă în acele 30 de zile de stare de urgenţă, judeţul nostru era exemplar în ce privea numărul redus de cazuri de coronavirus, acum suntem în pericol!

Acţiunile de verificare şi control ale forţelor de ordine sunt intensificate, dar este nevoie de mai mult decât atât. Fac un apel la conştiinţa dumneavoastră, dragi cetăţeni! Amintiţi-vă pentru ce am luptat în acea lună de stare de urgenţă când vieţile ni s-au oprit, când am stat departe de cei dragi. Măsurile de relaxare însemna revenirea treptată la obiceiurile noastre, la muncă, la activităţile obişnuite, integrând lucrurile învăţate în perioada stării de urgenţă. Măsurile de relaxare şi starea de alertă în sine sunt un test pe care am crezut că îl vom trece cu bine. Dar nu este aşa. Peste 600 de îmbolnăviri la noi în judeţ, 55 de decese, focare la centre de îngrijire a vârstnicilor sau chiar în rândul cadrelor medicale Toate acestea nu sunt doar cifre, sunt fraţii, părinţii, soţii noştri!

Dragi cetăţeni, nu lăsaţi garda jos în faţa acestui inamic invizibil! Efectele pe care le are pot fi din cele mai grave! Vă încurajez să vă luaţi toate măsurile de protecţie şi sunt alături de voi!”

Acţiunile de prevenire a răspândirii şi limitare a infectării cu virusul Covid-19, desfăşurate de forţele de ordine continuă.

În data de 10 iulie, jandarmii au desfăşurat acţiuni punctuale de verificare a respectării măsurilor stabilite în perioada stării de alertă în parcuri, zone de agrement, magazine, staţii de alimentare cu carburant şi magazine, fiind aplicate 15 avertismente scrise. Au fost verificate un număr de 33 de locaţii fiind legitimate 15 persoane.

Şi jandarmii montani Rodna, Piatra-Fîntînele şi Colibiţa continuă acţiunile specifice de verificare a societăţilor comerciale existente în aria de competenţă, privind respectarea măsurilor stabilite de către autorităţi, respectiv acţiuni de patrulare pe traseele frecventate de turişti.

Poliţiştii din cadrul IPJ Bistriţa-Năsăud au acţionat în sistem integrat, cu celelalte structuri pentru verificarea respectării normelor legale impuse pe timpul stării de alertă în zonele aglomerate de pe raza municipiului Bistriţa, în zona teraselor, parcurilor,sălilor de jocuri, a centrelor comerciale şi autogări, dar şi în mijloacele de transport în comun. Totodată au fost verificate 174 de societati comerciale şi legitimate peste 250 de persoane.

În cadrul acţiunilor, la care au participat 42 de poliţişti şi poliţişti locali, jandarmi şi reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, Direcţiei de Sănătate Publică şi cei de la Protectia Consumatorului, au fost constatate şi aplicate un număr de 51 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 11.495 lei. Totodată, pentru neregulile constatate, poliţiştii rutieri au reţinut 3 certificate de înmatriculare şi 1 set plăcuţe de înmatriculare şi au constatat o infracţiune flagrantă

______

Pentru a evita creşterea numărului de infectări şi a îmbolnăririlor, vă rugăm să respectaţi cu stricteţe măsurile emise, acestea fiind foarte importante pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2.

Forţele de ordine vor desfăşura permanent în această perioadă activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă.

Vă rugăm să respectaţi măsurile de protecţie sanitară şi de distanţare fizică pentru a vă proteja propria sănătate şi viaţă, dar şi pentru a-i proteja pe toţi cei din jur!

Vă amintim de TELVERDE – 0800800165, numărul de telefon la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID – 19.


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Adauga raspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Comunicate de presa

Revista Presei

Anunturi