Critic National
critic national stiri 24/7

Comunicat de presă – Primăria municipiului Piatra-Neamţ

Primăria municipiului Piatra-Neamţ – Investiţii în extinderea şi modernizarea sistemului de iluminat public în valoare de 1.054.480 euro, cu finanţare de la Uniunea Europeană.

Primarul Dragoş Chitic a semnat cu asocierea S.C. EURO – AUDIT SERVICE S.R.L. contractul pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor proiectului „Extinderea şi modernizarea sistemului de iluminat public în Municipiul Piatra-Neamţ: B-dul Decebal – Piaţa Mihail Kogălniceanu – B-dul Traian – str. Fermelor – zona Pietricica, cod SMIS 124829”;

Prin implementarea acestui proiect se va realiza înlocuirea corpurilor de iluminat existente cu corpuri de iluminat cu tehnologie LED, echiparea cu controlere de telegestiune a corpurilor LED de iluminat public, montarea de concentratoare de date la nivelul punctelor de aprindere şi realizarea unui dispecerat de telegestiune pentru sistemul de iluminat public; extinderea sistemului de iluminat public în zonele în care se impune acest lucru, cu realizarea unor puncte de aprindere noi, reţea nouă subterană/ aeriană, stâlpi metalici, corpuri de iluminat tehnologie LED, controler telegestiune local care permite comanda pornit-oprit şi dimming pentru corpul de iluminat.

Pe 10 străzi din cartierul Pietricica se va extinde iluminatul public, respectiv:
– Strada Schitului;
– Strada Călugărului;
– Strada Veteranilor;
– Strada Lutăriei;
– Strada Pietricica;
– Strada Sânzienelor;
– Strada Pietrelor;
– Strada Begoniei;
– Strada Orhideelor;
– Strada Aleea Valea Albă.

Iluminatul de pe 4 bulevarde din Piatra-Neamţ va fi modernizat prin înlocuirea corpurilor de iluminat existente cu corpuri de iluminat cu tehnologie LED respectiv:
– Bulevardul Decebal;
– Piaţa Mihail Kogălniceanu;
– Bulevardul Traian;
– Strada Fermelor.

Dragoş Chitic : „Municipiul Piatra-Neamţ va avea un sistem de iluminat public modern şi eficient cu tehnologie LED şi telegestiune. Contractul semnat astăzi este o prima etapă dintr-un program amplu de modernizare a ÎNTREGULUI sistem de iluminat public din municipiul Piatra-Neamţ.

Dacă până acum ne-am străduit să scriem proiecte care să răspundă cât mai bine nevoilor acestei comunităţi şi să obţinem finanţare pentru cât mai multe dintre ele, în continuare vom avea grijă să asigurăm toate condiţiile pentru implementarea corecta şi într-un timp cât mai scurt.

Prin implementarea acestui proiect se va realiza o economie de minim 40% din valoarea facturilor actuale la energie electrică, se va îmbunătăţi semnificativ calitatea iluminatului public, iar sistemul de telegestiune va permite reglarea intensităţii luminoase în funcţie de necesităţi precum şi identificarea instantanee a oricărui defect apărtut în reţea.

Până la acest moment sunt semnate contractele de finanţare din fonduri nerambursabile pentru un număr de 23 de proiecte, însumând 51.7 milioane de euro. Atragerea fondurilor europene continuă să fie o prioritate pentru municipalitatea pietreană şi ne vom bate pentru fiecare cent care poate fi adus în Piatra-Neamţ în proiecte de investiţii care să genereze dezvoltarea şi creşterea gradului de confort al populaţiei”.

Executantul se obligă să proiecteze, să asigure asistenţă tehnică, să execute, să testeze, să finalizeze lucrările şi să remedieze orice defecte rezultate în urma executării prezentului contract, la obiectivul de investiţii – „Extinderea şi modernizarea sistemului de iluminat public în Municipiul Piatra-Neamţ: b-dul Decebal – Piaţa Mihail Kogălniceanu – B-dul Traian – str. Fermelor – zona Pietricica”. Termenul maxim de implementare al acestui proiect este aprilie 2021.

Serviciul Comunicare


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Adauga raspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Comunicate de presa

Revista Presei

Anunturi