Comunicat de presă – Reprezentanţa Comisiei Europene

Ajutoare de stat: Comisia aprobă o schemă de ajutoare pentru România, în valoare de 1 milion de euro, destinată companiilor aeriene care îşi încep sau îşi reiau operaţiunile pe aeroportul Oradea în contextul pandemiei de coronavirus

Comisia Europeană a aprobat o schemă pentru România, în valoare de 1 milion de euro, destinată companiilor aeriene care îşi reiau sau încep zborurile către şi de pe aeroportul Oradea. Aeroportul Oradea joacă un rol important în ceea ce priveşte conectivitatea regională şi internaţională a ţării.

Schema a fost aprobată în temeiul Cadrului temporar pentru măsuri de ajutor de stat, oferă ajutor sub formă de subvenţii directe şi va fi accesibilă în mod transparent tuturor companiilor aeriene interesate care îşi încep sau îşi reiau operaţiunile pe aeroportul Oradea.

Ajutorul va fi alocat în urma unei evaluări a numărului de destinaţii, a frecvenţei zborurilor şi a numărului estimat de pasageri generaţi, în primul an de la primirea ajutorului. Obiectivul măsurii este acela de a sprijini activitatea operatorilor aerieni şi de a sprijini redresarea economică şi viabilitatea structurală a regiunii în contextul pandemiei de coronavirus. Comisia a constatat că schema destinată României este în conformitate cu termenii prevăzuţi în cadrul temporar.

În special, ajutorul nu va depăşi suma de 800.000 de euro pentru o companie şi se va acorda înainte de 31 decembrie 2020. Comisia a concluzionat că măsura este necesară, adecvată şi proporţională pentru a remedia o perturbare gravă a economiei unui stat membru, în conformitate cu articolul 107 alineatul (3) litera (b) din TFUE şi cu cerinţele prevăzute în cadrul temporar. Pe această bază, Comisia a aprobat măsura în conformitate cu normele UE privind ajutoarele de stat.


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.