Critic National
critic national stiri 24/7

Comunicat de presă – Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Tîrgu Mureş

Prelevare de organe, la sfârşit de săptămână, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Tîrgu Mureş

În această perioadă extrem de dificilă pentru toată lumea, cauzată de pandemia COVID-19, solidaritatea şi dragostea faţă de semeni fac diferenţa dintre viaţă şi moarte. Aceste momente ne obligă să ne exprimăm recunoştinţa faţă de cei care, prin gestul lor, aduc speranţă, salvează vieţi: donatori, familiile acestora, echipele medicale.

Astfel, la sfârşitul acesta de săptămână, mai multe echipe de medici de la Târgu Mureş, Cluj şi Iaşi au prelevat ficatul şi rinichii de la un pacient aflat in moarte cerebrală la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş. Este vorba despre un un băiat de 13 de ani, internat în Secţia Clinică ATI.

Ficatul prelevat a fost trimis la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Spiridon” Iaşi, iar rinichii au fost trimişi la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj.

Mobilizarea tuturor echipelor medicale a fost maximă în aceste momente, cu atât mai dificile ţinând cont de contextul epidemiologic actual şi de toate măsurile de protecţie împotriva SARS-CoV2, aducând o nouă şansă la viaţă altor 3 tineri.

Prelevarea de organe realizată în cursul săptămânii trecute este a patra din anul 2020, din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş.

Biroul de presă


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Adauga raspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.




Comunicate de presa

Revista Presei

Anunturi