Comunicat de presă – Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgovişte informează cetăţenii judeţului Dâmboviţa că, astăzi – 17 iulie 2020, în cadrul unitaţii noastre medicale a fost adus şi instalat un al doilea aparat de testare Real Time PCR pentru COVID-19.

Noul echipament, automat, în sistem închis, de fabricaţie sud coreeană, poate efectua 4 teste în 45 de minute şi a fost preluat în regim de comodat, pentru o perioadă de un an de zile, de la o firmă care se ocupă cu furnizarea de tehnică şi aparatură medicală.

Aparatul pentru teste Real Time PCR a fost amplasat în laboratorul principal al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgovişte.

Luni – 20 iulie, se va efectua instruirea rapidă a personalului şi, totodată, va fi demarată procedura de achiziţie a câtorva mii de teste compatibile cu echipamentul primit în comodat. Estimăm că, în maximum o săptămână, aparatul va intra în fluxul operaţional şi vom putea realiza 96-100 de teste pentru COVID-19 într-un interval de 24 de ore.

Reamintim faptul că Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte continuă procedura de achiziţie a unui PCR automat propriu, de ultimă generaţie, astfel încât, în cel mai scurt timp, să putem efectua teste cu ajutorul a trei astfel de aparate.

Îi asigurăm pe cetăţenii judeţului Dâmboviţa că echipa medicală şi administrativă de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte este într-o continuă stare de alarmă şi îşi îndeplineşte datoria cu profesionalism, dăruire şi devotament, pentru ca judeţul să depăşească cu bine această perioadă primejdioasă cauzată de pandemia de coronavirus.

Manager SJUT,
dr. Claudiu Dumitrescu

Purtător de cuvânt SJUT,
dr. Elena Firoiu


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top