Comunicat de presă – Universitatea Babeş-Bolyai

Ştiinţele economice, psihologia, ştiinţele politice, administrative şi ale comunicării – în topul preferinţelor candidaţilor la master

Peste 19.300 de candidaţi au încheiat etapa obligatorie de preînscriere la Admiterea UBB, iar aproape 15.000 dintre ei au finalizat deja şi depunerea online a dosarului de admitere pentru programele de licenţă şi master oferite de Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB).

Cele mai căutate specializări la nivelul programelor de master oferite de UBB sunt cele ale Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor, unde au fost depuse peste 1.200 de dosare.

Absolvenţii de facultate s-au înscris în număr mare şi la programele de master ale Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei, unde au fost depuse 962 de dosare, precum şi pentru cele existente la Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării, unde au fost încărcate în platforma de admitere 551 de dosare de înscriere.

În ceea ce priveşte înscrierile pentru învăţământul cu frecvenţă redusă, prima poziţie este ocupată de Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei – cu peste 100 de dosare depuse pentru programele de master.

Înscrierile pentru programele de master ale Facultăţii de Matematică şi Informatică se desfăşoară în perioada 15 – 22 iulie 2020, iar Facultatea de Drept va organiza admiterea la nivel master doar în sesiunea din luna sepembrie.

Universitatea Babeş-Bolyai oferă, pentru anul universitar 2020-2021, un număr de 4.875 de locuri bugetate destinate absolvenţilor de liceu, peste 10.000 de locuri în regim cu taxă şi 2.550 de locuri pentru învăţământ la distanţă şi învăţământ cu frecvenţă redusă pentru studii universitare de nivel licenţă.

La nivel master, UBB scoate la concurs, pentru anul universitar 2020-2021, un număr de 3.500 de locuri la buget şi 6.158 de locuri la taxă în cadrul celor 228 de programe de master (învăţământ cu frecvenţă sau frecvenţă redusă).

Înscrierea la Admiterea 2020 la Universitatea Babeş-Bolyai este realizată exclusiv online, pe platforma https://academicinfo.ubbcluj.ro/admitere/ , unde candidaţii îşi pot încărca toate documentele necesare. La finalul perioadei de admitere, după afişarea rezultatelor finale, confirmarea locurilor de către candidaţii admişi va fi realizată tot online.

Perioada de admitere pentru noul an universitar este cuprinsă între 9 şi 30 iulie 2020. Calendarul admiterii cuprinde perioada de înscrieri, probele de concurs, afişarea rezultatelor, depunerea contestaţiilor, confirmarea locurilor, perioada de redistribuire a locurilor rămase disponibile şi a fost stabilit la nivelul fiecărei facultăţi din cadrul UBB. Pentru mai multe detalii puteţi accesa link-ul: http://admitere.ubbcluj.ro/ro/.

Direcţia Comunicare şi PR a UBB


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.