Critic National
critic national stiri 24/7

Comunicat de presă – USR Sibiu

USR cere Primăriei să respecte cetăţenii implicaţi în Bugetarea Participativă, să ofere informaţii şi rezultate

După doi ani de la implementarea proiectului de Bugetare Participativă rezultatele nu sunt deloc bune. Din cele 15 proiectele care au fost selectate, doar două au fost implementate (treceri de pietoni iluminate inteligent şi dotarea curţilor şcolilor şi grădiniţelor cu jocuri educative), iar două proiecte sunt în lucru.

USR şi deputatul Dan Barna au propus în decembrie 2017 proiectul bugetării participative „Tu decizi pentru Sibiu”, iar Primăria a răspuns că era deja în plan, dar „este nevoie de o planificare riguroasă” pentru a fi un proiect cu rezultate palpabile. Rezultatul „palpabil”, după doi ani, este cel de mai sus, la care se adaugă lipsa informaţiilor cu privire la etapele proiectelor, votul online şi stadiul de implementare.

„Numărul de proiecte implementate este mic şi vorbim de proiecte simple care nu au nevoie de foarte multe avize sau documentaţie, ceea ce este extrem de descurajant pentru sibienii care şi-ar dori să iniţieze propuneri, dar şi pentru cei care votează propunerile. Pentru a încerca să salvăm totuşi acest proiect important, am transmis astăzi Primăriei Sibiu câteva propuneri pentru îmbunătăţirea site-ului bugetareparticipativa.sibiu.ro astfel încât: fiecare cetăţean implicat în acest proiect să poată urmări la un click distanţă stadiul proiectului propus de el şi votat de alţi cetăţeni, să fie găsit termenul propus pentru implementarea fiecărui proiect şi afişarea calendarului cu etapele fiecărui proiect ce urmează a fi implementat. Nimic mai simplu. Cred că ar fi o formă de respect pentru cetăţeni din partea Primăriei Municipiului Sibiu să-şi asume şi un termen pentru toate proiectele propuse şi votate, dar şi rezultate”, precizează Diana Mureşan, preşedinte Filiala Locală USR Sibiu.

Bugetarea Participativă a fost cel mai bun exemplu de implicare a sibienilor în dezvoltarea comunităţii noastre. Un proiect de la care există aşteptări din partea cetăţenilor, mai ales din partea celor care propus proiecte, le-au votat sau au urmărit modul în care evoluează. Modul neserios în care Primăria Sibiu înţelege să trateze aceste proiecte este, într-o oarecare măsură, cea mai eficientă modalitate de ai descuraja pe oameni să se implice.

Biroul de presă USR Sibiu


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Adauga raspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Comunicate de presa

Revista Presei

Anunturi