Consiliul Județean Constanța alocă 4 milioane de lei pentru drumuri comunale primăriilor conduse de PSD

Puțin peste 16 milioane de lei au fost alocate, în cadrul ședinței Consiliului Județean Constanța din data de 13 iulie pentru finanțarea cheltuielilor privind drumurile județene și comunale.

Din această sumă, mai bine de jumătate, adică 8.716.000 lei, urmează să fie folosită de către Consiliul Județean Constanța și DADJP pentru drumuri județene, iar restul urmează să fie folosită de localitățile din județ pentru drumurile comunale, după cum se arată într-un proiect de hotărâre postat pe pagina de internet a Consiliului Județean Constanța.

Dintre cele 21 de unități-administrativ teritoriale care care trebuie să impartă diferența de bani, PSD ia partea leului, revendicând 4 milioane de lei, care se distribuie primăriilor din Amzacea, Băneasa, Baraganu, Cerchezu, Chirnogeni, Ciocârlia, Deleni, Limanu, Mihail Kogălniceanu, Lipnița și Peștera. Diferența urmează a fi împărțită între celelalte primării, conduse de liberali și PMP. Lista completă cu alocările aici. Surse politice din județul Constanța afirmă că primarii toți primarii PSD ai acestor locatăți au o relație bună fie direct cu Președintele CJ Constanța, Horia Țuțuianu, fie cu Mirela Matichescu, administratorul public al județului Constanța, de asemenea membru PSD, care are o relație de prietenie notorie cu primarul comunei Limanu, Daniel Georgescu, care primește a doua cea mai mare alocare pentru drumuri comunale, în valoare de 650.000 de lei.

Scandal pe bani

Ședința din 13 iulie nu a fost lipsită de scandal, în contextul în care Președintele Consiliului Județean Constanța, Horia Țuțuianu, reprezentant PSD, a fost acuzat de către Opoziție că alocă banii din cotele defalcate de TVA pentru lucrările de drumuri județene și comunale și pentru dezvoltare locală și reducere de arierate pe criterii politice, favorizând primariile PSD în detrimentul celorlalte. Mai mult, presa locală arată că pentru data de 13 iulie au fost convocate două ședințe extraordinare ale Consiliului Județean Constanța. Una a fost convocată de PNL, la ora 13.00, iar alta de președintele CJ Constanța, Horia Țuțuianu (PSD). Ambele au aceleași teme: alocarea de fonduri către primării.

Firmele de casă, abonate la banii publici ai județului Constanța

Presa locală a arătat, în mai multe rânduri, că firmele de casă cu spate politic sunt abonate la fondurile Consiliului Județean Constanța. Un exemplu în acest sens este chiar firma SC Holding Hondor Stil SRL, care este controlată chiar de socrul lui Horia Țuțuianu, Ilie Hondureanu. Tot presa locală arată că Hondoreanu, prin firma Hondor Stil, a mobilat toate primăriile PSD din județ în timpul mandatului lui Nicușor Constantinescu, livrând inclusiv mobilierul de la Pavilionul Expozițional, prin societatea finului său. Ilie Hondureanu este protagonistul unui scandal cu acuzații de fals intelectual, după ce primarul Municipiului Medgidia Valentin Vrabie a fost trimis în judecată pentru fals intelectual. În fapt,  Primăria Medgidia a emis un certificat fiscal prin care se atesta faptul că numitul Hondoreanu Ilie, în numele și pentru S.C. HOLDING HONDOR STIL SRL, nu are datorii la bugetul local Medgdia. În realitate, Hondoreanu datorează UAT Medgidia suma de 16. 271 lei, sumă pe care angajații de la Taxe și Impozite nu au înscris-o pe certificatul fiscal. Pentru că a semnat acest act, Valentin Vrabie a fost trimis în judecată, urmând ca instanța să decidă în ce măsură edilul se face vinovat de fals intelectual. Detalii aici.

Referitor la drumurile județene din Constanța, presa locală arăta în martie 2020 că RAJDP Constanța a angajat pentru diverse lucrări de reparare a drumurilor din județ o firmă din Cernavodă fără niciun angajat. Societatea deținută de o familie de afaceriști cunoscută la nivel local a beneficiat în ultimii ani de peste 5 milioane de euro din contracte cu statul, toate în județul Constanța. Detalii aici . RADJP Constanța este aceeași instituție care trebuie să cheltuie cele aproape 8,8 milioane de lei pentru lucrări la drumurile județene, în urma alocărilor făcute de Horia Țuțuianu.


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.