Elisabeta Lipă, prima campioană ale cărei palme au fost amprentate pe Aleea Mâinile de Aur: „Pot să compar cu cucerirea unei medalii! Am comparat noaptea cu cea de la Atena”

Elisabeta Lipă a devenit prima campioană ale cărei palme au fost amprentate pe Aleea Mâinile de Aur din cadrul Complexului Sportiv Naţional Snagov. Extrem de emoționată, Lipă și-a adus aminte de medalia de aur pe care a cucerit-o la Atena, în 2004. Elisabeta Lipă și proiectul Aleea Mâinile de Aur: „A fost ca la finala JO de la Atena!” „Sincer, nu am dormit bine și am comparat noaptea care a trecut cu noaptea de dinaintea finalei la JO de la Atena. Stăteam cu Doina Ignat în cameră, n-am închis un ochi, nici eu dar nici ea, dar nu am schimbat nici un cuvânt, nici ea cu mine, nici eu cu ea. A doua zi, la ora 6:00, când ne-am trezit și am plecat către bază eram atât de tonice dar atât de morcovite în același timp și copleșite de emoție încât stăteam și mă gândeam ce putem face noi, astăzi știind că echipa SUA ne suflă în ceafă și ne suflă în ceafă destul de bine. Dar dorința a fost atât de mare de a câștiga încât nu am avut nici un obstacol care să ne stea în cale. Acest eveniment de astăzi pot să-l compar cu cucerirea unei medalii”, a spus Lipă. Campioana noastră a făcut o comparație și cu ceea ce se întâmplă în fotbalul românesc, Dinamo și CFR având mari probleme de pe urma pandemiei de coronavirus. Inclusiv Dan Petrescu a fost infectat cu COVID-19: „Nu este vorba de sensibilitate. Cred că mai degrabă este vorba despre un răsfăț, iar fotbaliștii, că ei sunt cei mai mediatizați în ultima perioadă ,trebuie să înțeleagă că sportul de înaltă performanță cere și sacrificii. Mai ales că fotbalul este sport profesionist. Când îți negociezi un contract trebuie să știi că trebuie să te supui anumitor reguli”. Elisabeta Lipă a fost prezentă la şase ediţii ale Jocurilor Olimpice şi a câștigat în carieră opt medalii (aur la Los Angeles 1984, argint şi bronz la Seul 1988, aur şi argint la Barcelona 1992, aur la Atlanta 1996, aur la Sydney 2000, aur la Atena (…)

cititi articolul complet în ProSport


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.