Funcționari, în incompatibilitate și conflict de interese. Fostul șef al DGASPC Teleorman, între ei

Șase funcționari publici au fost găsiți în incompatibilitate și conflict de interese. Între ei se numără și fostul director general în cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Teleorman, Florinel Dragomirescu, anunță, vineri, ANI.

Șase funcționari publici au fost găsiți în incompatibilitate și conflict de interese. Între ei se numără și fostul director general în cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Teleorman, Florinel Dragomirescu, anunță, vineri, ANI.

Agenția Națională de Integritate (ANI) a stabilit că Florinel Dragomirescu s-a aflat în conflict de interese administrativ, pentru că, în calitate de Director General, a semnat dispoziția din data de 28 aprilie 2017 privind mutarea definitivă a soției sale, din funcția publică de execuție de inspector la Compartimentul intervenție în situații de abuz, neglijare, trafic, migrație și repatriere, în funcția publică de execuție de inspector la Compartimentul Resurse Umane.

Un alt funcționar este Valerica Mătășăl, șef Birou Juridic în cadrul Casei Județene de Pensii Bacău, care s-a aflat în incompatibilitate, spun inspectorii ANI.

„În perioada 04 iulie 2013 – 04 iulie 2018 a deținut simultan funcția publică de conducere de Șef Birou în cadrul Biroului Juridic al Casei Județene de Pensii Bacău și pe cea de asistent judiciar la Tribunalul Bacău, încălcând astfel dispozițiile art. 94, alin. (2), lit. a) din Legea nr. 161/2003, ale art. 5, alin. (1) din Legea nr. 303/2004, precum și dispozițiile art. 101 din Legea nr. 161/2003, coroborate cu dispozițiile art. 111, alin. (2) din Legea nr. 304/2004”, conform sursei citate.

De asemenea, inspectorii de integritate au constatat că primarul comunei Independența, din Județul Călărași, Lică Voicu, s-a aflat în conflict de interese administrativ.

„În calitate de primar a semnat trei contracte de închiriere în data de 17 iulie 2017, încheiate între Primăria Comunei Independența, în calitate de proprietar și o întreprindere individuală reprezentată de soția persoanei evaluate, în calitate de chiriaș, având ca obiect închirierea unor suprafețe de teren reprezentând terenul adiacent spațiilor comerciale deținute”, potrivit ANI.

Un alt edil descoperit de ANI este Adrian Budur, viceprimar al Comunei Dudeștii-Vechi, Județul Timiș. El a fost în incompatibilitate pentru că în perioada mandatului de ales local 2016-2020 a exercitat simultan funcția de viceprimar și calitatea de comerciant persoană fizică (titular întreprindere individuală), entitate prin care a realizat venituri din cultivarea cerealelor și din arendă, în sumă totală de 133.037 lei.

Conform ANI, un consilier din cadrul Consiliului Local al Comunei Tăcuța, Județul Vaslui, respectiv Ghirghiță Alexa, a fost găsit în conflict de interese.

„În calitate de consilier local a participat și a votat pentru adoptarea Hotărârii Consiliului Local din data de 20 februarie 2019 privind închirierea prin atribuire directă a pajiștilor comunale în suprafață de 370 ha aparținând domeniului privat al comunei Tăcuța, deși avea un interes personal în problema supusă dezbaterilor Consiliului Local, întrucât avea posibilitatea să anticipeze că adoptarea acestei hotărâri ar putea prezenta un beneficiu pentru soția sa și fratele său, interes materializat prin încheierea a două contracte prin care soția sa, respectiv fratele său au primit în chirie prin atribuire directă de la Primăria Comunei Tăcuța două terenuri cu destinație pășune în suprafață totală de 17,50 ha, respectiv de 6,21 ha”, susțin inspectorii ANI.

Cel de-al șaselea funcționar este un medic. Este vorba despre șef Secției Cardiologie Medicină Internă din cadrul Spitalului Municipal Caracal, Județul Olt, Tudorița Marinașm, aflată în incompatibilitate.

„În perioada 22 noiembrie 2016 – 15 aprilie 2020 a deținut și exercitat simultan funcția de șef Secție Cardiologie Medicină Internă și pe cea de administrator în cadrul unei societăți comerciale, încălcând astfel dispozițiile art. 178, alin. (1), lit. g) din Legea nr. 95/2006, coroborate cu dispozițiile art. 185, alin. (15) din același act normativ”, arată sursa citată.

sursa: TVR


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.