Gorj: Focar de COVID-19 într-un cartier din Târgu Jiu. Oamenii refuză să se interneze în spital

Este focar de COVID-19 într-un cartier din Târgu Jiu. Zece persoane au fost confirmate cu noul coronavirus, iar oamenii refuză să se interneze în spital.

Este focar de COVID-19 într-un cartier din Târgu Jiu. Zece persoane au fost confirmate cu noul coronavirus, iar oamenii refuză să se interneze în spital.

Zeci de polițiști, jandarmi și inspectori de sănătate publică au luat la pas împreună cu autoritățile județului străzile dintr-un cartier de romi din Târgu Jiu. Totul după ce acolo au fost confirmate zece cazuri de îmbolnăviri cu noul coronavirus, iar oamenii refuză să meargă la spital. Alții au și ei simptome, dar au rămas tot acasă.

Prefectul județului Gorj le-a împărțit oamenilor măști de protecție. Oamenii legii i-au sfătuit pe localnici să respecte regulile de distanțare socială, să poarte măști când ies din case și să evite aglomerația mai ales atunci când merg să își facă cumparăturile de la magazinele din cartier.

De asemenea, oamenii au fost sfătuiți să se spele cât mai des pe mâini și să anunțe medicul de familie dacă au simptome specifice infecției cu covid, temperatură, roșu în gât, lipsa gustului sau mirosului.

Astfel de acțiuni vor avea loc și în alte cartiere de romi din municipiul Târgu Jiu. Până acum, circa 300 de gorjeni au fost testați pozitiv pentru COVID-19.

sursa: TVR


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.