Critic National
, , Critic National, Critic National

Autorităţile regionale din Catalonia le-au recomandat, astăzi, locuitorilor Barcelonei, al doilea oraş ca mărime al Spaniei, să rămână acasă şi să nu se adune în grupuri mai mari de zece persoane, într-un efort de a încetini creşterea numărului de contaminări cu virisul SARS-CoV-2, scriu Reuters şi AFP, preluate de Agerpres.

„Ei trebuie să rămână acasă în afară de cazurile în care nu se poate altfel”, a declarat presei Meritxell Budo, purtătorul de cuvânt al guvernului regional catalan.

Mai mult decât atât, ea a anunțat închiderea cinematografelor, teatrelor şi discotecilor, interzicerea reuniunilor în număr mai mare de 10 persoane şi vizitele la azilurile de bătrâni şi limitarea capacităţii de primire a clienților la 50% în baruri şi restaurante.

Evenimentele culturale şi sportive vor fi, de asemenea, limitate. În plus, localnicii sunt încurajaţi să-şi facă cumpărăturile online.

 
În ciuda acestor recomandări, guvernul regional nu a instituit izolarea strictă în acest al doilea oraş ca mărime al Spaniei, foarte căutat de turişti, indicând că măsurile luate vizează să evite introducerea izolării obligatorii.

Barcelona, cu 1,6 milioane de locuitori, este unul dintre oraşele cele mai vizitate din Europa, iar în săptămâna aceasta s-a înregistrat o creştere bruscă a numărului de contaminări cu noul coronavirus constatate în raport cu săptămâna trecută.

via: Realitatea.NET


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Adauga raspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Comunicate de presa

Revista Presei

Anunturi