Critic National
, , Critic National, Critic National

Mai mulți întreprinzători din centrul Elveției, cunoscută pentru secretul său bancar, propun bogaților lumii o nouă alternativă în care să își depoziteze bunurile: seifuri în stâncă săpate la poalele Munţilor Alpi! Anunțul vine în contextul în care, în urma pandemiei, bogaţii lumii caută securitate. În timp ce unii se tem de o recesiune globală sau de dezastre naturale, alţii vor să evite băncile pentru că dobânzile negative le forţează să perceapă bani de la cei care au depozite de numerar. Preţul de pornire al unui astfel de seif va fi de 500.000 de dolari.

Ideea aparţine unor întreprinzători din centrul Elveţiei, unde este amplasat masivul Bruenig, la aproximativ 40 de kilometri sud-vest de Lucerna. ”Camera comorilor dumneavoastră într-un munte. Un loc sigur în care să vă depozitaţi activele şi datele sensibile”, anunță firma care construiește seifurile, Bruenig Mega Safe AG, pe pagina sa de internet.

Hugo Schittenhelm, membru în Consiliul de Administraţie al companiei, a precizat că firma vrea să utilizeze un spaţiu din interiorul muntelui echivalent cu zece terenuri de fotbal. „Dacă va fi nevoie am putea extinde acest spaţiu”, mai spune Schittenhelm.

Dimensiunile seifurilor vor varia între 100 și 20.000 de metri cubi, iar înălțimea unuia poate ajunge până la 12 metri. Seifurile asigură o umiditate constantă de 40% şi o temperatură de 12 grade Celsius. Pe lângă stocarea obiectelor de valoare, precum opere de artă, aur, acţiuni sau automobile clasice, seifurile sunt şi „o locaţie ideală pentru activităţi care necesită cele mai înalte standarde de securitate”, susţine firma elveţiană, citată de Agerpres.

Bruenig Mega Safe poartă deja discuţii cu zece potențiali clienţi, printre care se află și galerii de artă. Pe lângă faptul că sunt mai sigure, seifurile în munte sunt mai ieftin de construit, susţine Schittenhelm. „Autorizaţiile de construcţie se obţin mai rapid, tavanul nu poate fi distrus şi nu ai nevoie de sârmă ghimpată sau câini.”

via: Realitatea.NET


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Adauga raspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Comunicate de presa

Revista Presei

Anunturi