Critic National
critic national stiri 24/7

Personalul medical detașat, spor suplimentar de 50%

Salariile din DSP-uri ar putea creste, iar din cauza faptului că sunt prea puțini voluntari, bolnavii de Covid vor fi îngrijiți de cadre medicale detașate.

Salariile din DSP-uri ar putea creste, iar din cauza faptului că sunt prea puțini voluntari, bolnavii de Covid vor fi îngrijiți de cadre medicale detașate.

Anunțul a venit la finalul discuției premierului și Ministrului Sănătății cu reprezentanți ai sindicatelor din Sănătate. Printr-un comunicat, aceștia transmit că s-a convenit suplimentarea cu 1.000 a numărului de posturi din cadrul direcţiilor de sănătate publică şi din serviciile de ambulanţă publică.

Guvernul încearcă să rezolve criza de cadre medicale pentru pacienții cu Covid prin detașări. Legea prevede că mai întâi se apelează la voluntari și numai dacă nu sunt suficienți se vor face detașări, doar că voluntarii sunt prea putini. Cei detașați vor primi un spor, iar premierul Orban le-a promis sindicatelor din sănătate că se vor lua și alte măsuri pentru personalul medical din linia întâi.

Potrivit premierului Orban, guvernul ar putea adopta o ordonanță de urgență prin care să se clarifice faptul că sporul de 50 la sută pentru detașare este unul suplimentar față de cel pe care îl primește oricum personalul din secțiile de terapie intensivă.

sursa: TVR


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Adauga raspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Comunicate de presa

Revista Presei

Anunturi