Critic National
, , Critic National, Critic National

Sarbatoare mare in data de 10 iulie in calendarul ortodox.

Ortodoxe
Sf. 45 de Mucenici din Nicopolea Armeniei

Greco-catolice
Sf. m. ucişi la Nicopole, Armenia

Romano-catolice
Sf. Victoria, m.

Sfinţii 45 de Mucenici din Nicopolea Armeniei sunt pomeniţi în calendarul creştin ortodox la 10 iulie, ziua în care au fost ucişi pentru credinţa în Hristos.

În timpul împăratului Liciniu (308-321), persecuţiile împotriva creştinilor s-au extins mult în Răsărit. Legile care impuneau persecuţia creştinilor prevedeau şi confiscarea averilor, care erau folosite la zidirea templelor, a băilor şi la înnoirea cetăţilor.

În această perioadă, în cetatea Nicopole din Armenia s-au adunat mai mulţi creştini să mărturisească de bunăvoie credinţa în Hristos.

Pentru mărturisirea lor, aceşti creştini, în număr de peste patruzeci, au răbdat cu bărbăţie chinurile la care au fost supuşi pentru a apostazia.

În temniţă fiind mucenicii din Nicopole, doi dintre cei care îi păzeau auzeau glas de înger care îi încuraja şi vedeau strălucind multă lumină. Au fost şi ei atunci convinşi în inima lor că Hristos este adevăratul Dumnezeu, aşa încât au mărturisit că şi ei sunt creştini şi vor să fie părtaşi cu Sfinţii Mucenici.

În cele din urmă, a fost făcută judecată de moarte asupra tuturor celor care L-au mărturisit pe Hristos, dând judecătorul un astfel de verdict: „Aceşti 45 de oameni care stau înaintea judecăţii mele, fiind de credinţă creştinească, neascultând poruncile împărăteşti şi hulind pe zeii părinteşti, poruncesc să ia vrednica pedeapsă pentru faptele lor. Întâi să li se taie mâinile şi picioarele cu securea, apoi să se dea focului spre ardere; iar oasele lor, care vor rămâne, să se arunce în râu”.

via: Realitatea.NET


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Adauga raspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Comunicate de presa

Revista Presei

Anunturi