Critic National
, Vești bune de la Banca Centrală Europeană: Criza COVID-19 va transforma profund economia. Europa se află într-o „poziţie excelentă”, Critic National, Critic National

Vești bune de la Banca Centrală Europeană: Criza COVID-19 va transforma profund economia. Europa se află într-o „poziţie excelentă”

Criza economică generată de pandemia COVID-19 va schimba profund economia mondială, către mai multă ecologie, digitalizare şi de asemenea prin transformarea modului de lucru. Este concluzia Băncii Centrale Europene pentru perioada următoare.

 

Europa se situează în cadrul acestei evoluţii într-o ”poziţie excelentă”, a apreciat sâmbătă preşedinta Băncii Centrale Europene (BCE), Christine Lagarde, potrivit AFP, scrie Agerpres.

Această criză ”va fi o accelerare a transformărilor care erau deja latente în economiile noastre”, anticipează Lagarde. Ea a participat prin videoconferinţă la dezbaterile economice de la Aix-en-Seine, la Paris.

”În producţie, în muncă, în comerţ, ceea ce noi tocmai am trăit va accelera transformările şi va antrena probabil o evoluţie către un mod de viaţă mai sustenabil şi mai ecologic”, a adăugat ea.

Şefa BCE a menţionat cu precădere telemunca, ce va ”transforma modul de lucru al ansamblului salariaţilor”, cel puţin în ţările dezvoltate, şi ”accelerarea digitalizării în servicii şi a automatizării în industrie”.

”Se estimează în acest moment că ar putea (criza) antrena o contracţie a lanţurilor de aprovizionare cu circa 35% şi o creştere a robotizării în industrie cu 70%-75%”, a subliniat Lagarde.

Pe de altă parte, ea a remarcat faptul că în urma restricţiilor antiepidemice comerţul online s-a dezvoltat puternic, evoluţie care s-ar putea accelera în viitor ”în detrimentul comerţului mai tradiţional”.

În faţa acestor transformări, ”Europa este într-o poziţie excelentă pentru a lua această tranziţie în mers”, întrucât ea ”găzduieşte deja cel mai mare sector al economiei circulare şi al inovaţiei ecologice în lume”, consideră preşedinta BCE.

Ea a notat şi faptul că euro este prima monedă folosită pentru emiterea de obligaţiuni verzi. Ea estimează totuşi că acest nu lucru nu va fi suficient şi că va fi nevoie de instituirea ”unui cadru de politică economică pentru a permite mobilizarea finanţărilor” necesare.

via: Realitatea.NET


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Adauga raspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Comunicate de presa

Revista Presei

Anunturi