Critic National
VIDEO Emiratele Arabe Unite sărbătoresc lansarea primei sonde spaţiale arabe către planeta Marte, Critic National

VIDEO Emiratele Arabe Unite sărbătoresc lansarea primei sonde spaţiale arabe către planeta Marte

Emiratele Arabe Unite (EAU) au sărbătorit luni, la primele ore ale dimineţii, lansarea sondei spaţiale Al-Amal (”Speranţa”) către planeta Marte, prima misiunea interplanetară realizată de o ţară arabă, informează AFP.
 

După două amânări din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, lansarea sondei la bordul unui lansator japonez de la centrul spaţial din Tanegashima, în sud-vestul Japoniei, a fost salutată cu o rundă de aplauze în Emirate.

Entuziasmul domina la Centrul spaţial Mohammed bin Rashid (MBRSC), coordonatorul proiectului misiunii arabe spre planeta Marte, în care au fost implicate circa 450 de persoane, dintre care peste jumătate sunt cetăţeni ai EAU.
 

VIDEO Emiratele Arabe Unite sărbătoresc lansarea primei sonde spaţiale arabe către planeta Marte, Critic National

Foto: (c) www.en24.news


Sarah al-Amiri, directoarea adjunctă a proiectului şi totodată ministrul Tehnologiilor avansate din Emirate, a împărtăşit ”sentimentul greu de descris” din momentul decolării. ”Este viitorul Emiratelor Arabe Unite”, a declarat aceasta pentru postul Dubai TV.

”Aşteptăm momentul separării” sondei de lansator ”şi primul semnal al Al-Amal”, a adăugat aceasta.

Proiectul Al-Amal este o sursă de mare mândrie pentru Emirate. Al-Amal transmite ”un mesaj de mândrie, speranţă şi de pace în lumea arabă”, a declarat guvernul EAU într-un mesaj publicat pe Twitter. ”Ne reconectăm cu epoca de aur a descoperirilor arabe şi islamice”, a adăugat guvernatorul.

Burj Khalifa din Dubai, cea mai înaltă clădire din lume, a proiectat în mod simbolic o numărătoare inversă de zece secunde pe faţada sa înaintea lansării.

 

VIDEO Emiratele Arabe Unite sărbătoresc lansarea primei sonde spaţiale arabe către planeta Marte, Critic National

Foto: (c) Mandatory credit Kyodo/via REUTERS


Al-Amal urmează să ajungă pe orbita planetei Marte în februarie 2021, dată care coincide cu cea de-a 50-a aniversare a unificării Emiratelor.

EAU doreşte ca misiunea să reprezinte o sursă de inspiraţie pentru tinerii din lumea arabă.

”Al-Amal aparţine milioanelor de tineri din această regiune care îşi doresc progres, inspiraţie şi oportunităţi. Este o provocare directă pentru cei care doresc să-şi reprime aceste aspiraţii”, a scris pe Twitter Hend al-Otaiba, directoarea departamentului de comunicaţii strategice din cadrul Ministerului Afacerilor Străine din EAU. AGERPRES/(AS-autor: Simona Tatu, editor: Dana Purgaru, editor online: Gabriela Badea) 

 

Sursa foto: (c) www.en24.news 

sursa: AGERPRES


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Adauga raspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Comunicate de presa

Revista Presei

Anunturi