Aproximativ 270 de deținuți, cei mai mulţi combatanţi ai grupării jihadiste Stat Islamic, au reuşit să evadeze după atacul sângeros asupra unei închisori din Jalalabad, în estul Afganistanului. Atacul s-a soldat cu cel puțin 29 de morți, civili și deținuți.

atac sângeros în Afganistan

Închisoarea a fost atacată de jihadiști duminică. Luptele cu forțele de ordine au durat până luni după-amiază. Din cei 1.300 de prizonieri care au încercat să scape, 270 mai sunt în libertate, a precziat un reprezentant al închisorii. Mulți dintre cei care au evadat au fost prinși, iar restul s-au predat. 

”Cei mai mulţi dintre aceştia sunt membri ai ISKP”, a precizat responsabilul citat, făcând referire la Statul Islamic din provincia Khorasan, ramura estică a grupării. Numărul exact al membrilor grupării teroriste care se află în libertate nu a fost făcut public.

Atacul cu bombă asupra închisorii a intervenit în ultima zi a unui armistiţiu între forţele afgane şi talibani, la care ISKP nu a luat parte. Cu toate acestea, guvernul afgan a atribuit atacul talibanilor, acuzându-i de uciderea a 20 de persoane şi rănirea altor 40 pe durata armistiţiului şi de încălcarea lui de 38 de ori, notează Agerpres.

via: Realitatea.NET


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.