Comunicat de presă – Team Novak porneşte în sezonul competiţional 2020 cu 4 membri noi,din Ungaria şi Italia

Comunicat de presă – Team Novak porneşte în sezonul competiţional 2020 cu 4 membri noi,din Ungaria şi Italia

Bucureşti, 5 august 2020: După un 2019 în care echipa (incluzând academia de juniori) a câştigat 59 de medalii, dintre care 23 de aur, Team Novak atacă competiţiile anului 2020 cu 7 ciclişti de performanţă, cu vârste cuprinse între 20 şi 44 ani, alături de Eduard Novak, singurul campion paralimpic român, ciclist paralimpic rutier şi de pistă, de 5 ori campion mondial şi de 4 ori european.

România, Ungaria, Columbia, Ucraina şi Italia sunt reprezentate de ciclişti remarcabili în Team Novak. Eduard Novak (ROU), Yegor Dementyev (UKR) şi Simone Sanó (IT) sunt cei care vor continua şi în acest an alături de echipă, iar lor li se alătură Rózsa Balázs (HUN), Andras Szentpéteri (HUN) şi tinerii sportivi U23 Sali Edoardo (IT) şi Bauce Davide (IT).

Obiectivele principale ale Team Novak pentru 2020 sunt reprezentarea cu succes şi cu performanţe frumoase la Campionatele Naţionale de şosea şi Pistă care se vor desfăşura la Deva în perioada 15-16 august şi respectiv la Plovdiv, la sfârşitul lunii octombrie. La fel de importante pentru Team Novak sunt şi Turul ţinutului Secuiesc, Turul României şi Turul Ungariei. Pe termen lung, obiectivul Team Novak e de a creşte sportivi de performanţă pentru lotul naţional şi de a avea cât mai mulţi participanţi la Jocurile Olimpice.

‘Avem un an dificil în faţă, plin de provocări, dar în care ne angajăm că vom da tot ce e mai bun! Team Novak se antrenează zilnic şi se pregăteşte intens pentru competiţiile de ciclism din această a doua jumătate a anului. Ne dorim să performăm la cel mai înalt nivel şi sunt optimist că vom reuşi să ne atingem obiectivele alături de partenerii şi de sponsorii noştri, Heineken şi Allianz-Ţiriac, cărora le mulţumesc pentru încredere şi pentru un parteneriat de durată. Le urez bun venit în Team Novak celor 4 sportivi care ni s-au alăturat în acest an competiţional, Rózsa Balázs, Szentpéteri András, Sali Edoardo şi Bauce Davide şi sunt sigur că vom face echipă puternică împreună!’, a declarat Eduard Novak.

‘Avem un parteneriat îndelungat cu Eduard Novak, ca parte a strategiei de sustenabilitate a HEINEKEN România, Brewing a Better World, în cadrul pilonului ‘Susţinerea Comunităţilor’. Edi Novak este un reper de forţă, determinare şi un sportiv care oferă motive de mândrie în comunitatea în care şi noi activăm, prin fabrica noastră din Miercurea Ciuc. Suntem bucuroşi să-i fim alături şi anul acesta şi să susţinem reuşita unui lider din comunitatea de care suntem extrem de legaţi’, a declarat Ana Crivăţ, Corporate Affairs Manager, HEINEKEN România.

‘Allianz-Ţiriac susţine performanţa nu numai în business, ci şi în sport. De peste 7 ani suntem alături de Edi Novak şi echipa sa şi ne bucurăm împreună de reuşite. Vom continua să promovăm importanţa sportului pentru o viaţă sănătoasă şi ne dorim ca determinarea Team Novak să fie o sursă de inspiraţie pentru cât mai multe persoane’, a declarat Adriana Goşman, Director de Marketing în cadrul Allianz-Ţiriac Asigurări.

După debutul sezonului competiţional 2020 la Turul Sibiului, la finalul lunii iulie, Team Novak se pregăteşte pentru următoarele competiţii naţionale şi internaţionale ale lui 2020. Echipa vizează participarea la mai mult de 10 competiţii, printre care Turul ţinutului Secuiesc, între 5-8 august, urmat de Campionatele Naţionale de şosea din România. în septembrie, pe listă sunt Turul Ungariei, Turul României şi cel al Slovaciei. Luna octombrie va începe pentru Team Novak cu participarea la RGT – The Wall şi va continua cu Campionatele Naţionale de Pistă. Calendarul competiţional este unul provizoriu, dat fiind contextul actual, şi poate suferi modificări.

Membrii Team Novak 2020
Din Miercurea-Ciuc, Eduard Novak, în vârstă de 44 de ani, este singurul campion paralimpic român, ciclist paralimpic rutier şi de pistă. Acesta a câştigat prima medalie pentru România la Jocurile Paralimpice, dar şi prima medalie de aur, în cadrul ediţiei din 2012 de la Londra. Este de 5 ori campion mondial şi de 4 ori european. A înfiinţat Team Novak şi Novak Cycling Academy. în paralel cu activitatea de sportiv, de oficial al Federaţiei de Ciclism şi de lider, Eduard este şi speaker motivaţional.

Ucraineanul Yegor Dementyev, în vârstă de 33 de ani, s-a alăturat Team Novak în 2018 cu un palmares bogat. El a obţinut aur şi pe asfalt şi pe velodrom la Olimpiada de la Rio, în 2016. înainte, a câştigat două medalii de bronz în Track World Championship în 2 probe, track şi urmărire individuală. în 2015 a luat medalia de bronz la Campionatul Mondial din Olanda, în proba de urmărire individuală. Londra 2012 reprezintă debutul său paralimpic, când a luat aurul în două probe.

Simone Sanó, originar din Italia, are 22 de ani şi a descoperit ciclismul la 6 ani. Printre cele mai frumoase momente de-a lungul carierei de până acum e competiţia în care a urcat pe podium, junior fiind şi a reuşit să depăşească sportivi care sunt profesionişti acum, dar şi ultima etapă din Turul României, cea desfăşurată în Bucureşti.

Ungurul Rózsa Balázs are 24 de ani şi e câştigător a patru titluri naţionale de campion. Cea mai dragă amintire a sa este legată de anul 2014, când a câştigat primul său titlu de campion naţional. Pe atunci îl avea alături pe Ferenc Stuban, omul care a avut încredere în el. Ferenc este directorul sportiv al Team Novak, în prezent.

Originar din Budapesta, Andras Szentpéteri are tot 24 de ani. I-a rămas în minte participarea la Carpathian Couriers Race, în 2018, cursă care a traversat Ungaria, Slovacia, Cehia şi Polonia. Este un bun căţărător, de altfel în 2018 şi 2019 a reuşit să obţină, în Ungaria, primul loc, respectiv al doilea la Campionatul Naţional de căţărare pe deal. în 2020, sub tricoul Team Novak el a câştigat locul 3 pe contratimp de căţărare la campionatele naţionale.

Sali Edoardo, italianul în vârstă de 22 de ani, este nou în Team Novak, dar plin de entuziasm şi de determinare în noul an competiţional. Printre cele mai bune rezultate ale sale în ciclism, începând cu 2017, se numără locul 6 la Turul de Ciclism din Szekerland din 2019, în prima etapă, şi locul 39 tot în 2019, în etapa a doua a Giro del Friuli-Venezia Giulia.

Bauce Davide este cel mai tânăr sportiv din Team Novak şi activează în ciclism din 2017. La cei 20 de ani ai săi, se mândreşte cu locul 1 în etapa montană a Turului Bulgariei, în 2020 şi cu locul 18 în clasamentul general. De mare importanţă pentru palmaresul său e şi locul 3 obţinut în Turul Serbiei din 2019, etapa a doua.

Cei doi tineri jucători italieni U23 au performat până acum la echipa Delio Gallina, Italia.

Mai multe informaţii despre Team Novak şi activitatea echipei, pe pagina oficială de Facebook Team Novak.

Despre Team Novak
În anul 2009, în cadrul clubului CS Intersport, se înfiinţează echipa de ciclism semi profesionistă Tuşnad Cycling Team, care din 2017 îşi schimbă numele în Team Novak. Team Novak este cea mai veche echipă continentală din Europa de Est, profesionistă, de consacrare a sportivilor crescuţi în cadrul Academiei Novak şi a altor sportivi talentaţi care pot să facă faţă nivelului profesionist. Din anul 2009 şi până în prezent au fost peste 100 de sportivi români şi din străinătate, din peste 20 de ţări, care au făcut parte din această echipă şi au obţinut rezultate naţionale şi internaţionale deosebite. Numai la competiţiile internaţionale, Team Novak a obţinut, până în 2019, 20 de locuri I, 32 locuri II şi 15 locuri III. Team Novak este, printre altele, câştigătoare a Turului Serbiei, a Turului României, a Turului ţinutului Secuiesc şi a competiţiilor de o zi sau a etapelor acestora.

Pentru informaţii suplimentare, ne puteţi contacta la:
Adriana Filip, [email protected]


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.