Un studiu realizat de autorităţile sanitare şi de biroul de statistică Istat arată că numărul infectărilor cu Sars-Cov-2 ar putea fi de şase ori mai mare decât s-a raportat în mod oficial.

Covid-19 în Italia

La studiu, realizat în perioada 15 mai – 15 iulie, au participat 64.660 de persoane, alese pentru a forma un eşantion reprezentativ. Cercetărorii au descoperit că este posibil ca 1,5 milioane de persoane, respectiv 2,5% din populaţia Italiei, să fi dezvoltat anticorpi împotriva noului coronavirus.

Rezultatul arată și diferenţe mari între regiunile Italiei în ceea ce priveşte existenţa anticorpilor. După vârful epidemiei, în martie, numărul cazurilor noi depistate în fiecare săptămână a scăzut semnificativ în țară. În Lombardia, regiunea din nordul ţării care a fost unul dintre epicentrele primului val al epidemiei, 7,5% din populaţie prezintă anticorpi, în timp ce în sudul Italiei procentul este sub 1%, notează Agerpres.

Bilanțul oficial din Italia este de 248.230 de cazuri de Covid-19 și 35.165 de decese.

via: Realitatea.NET


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.