Critic National
Premierul Italiei şi 6 miniştri sunt cercetaţi penal pentru cum au gestionat epidemia de coronavirus, Critic National

Premierul Italiei şi 6 miniştri sunt cercetaţi penal pentru cum au gestionat epidemia de coronavirus

Procuratura Romei a deschis o anchetă pe numele prim-ministrului şi al cabinetului de miniştri, în urma plângerilor depuse de asociaţii, de cetăţeni şi de avocaţi din Italia.

Procuratura Romei a deschis o anchetă pe numele prim-ministrului şi al cabinetului de miniştri, în urma plângerilor depuse de asociaţii, de cetăţeni şi de avocaţi din Italia.

Cabinetul de miniştri, în frunte cu premierul Giuseppe Conte, a primit joi înştiinţarea că va fi anchetat cu privire la felul cum a gestionat criza sanitară în ultimele luni.

La sesizarea victimelor, a rudelor şi a avocaţior acestora, Procuratura Romei va audia depoziţiile demnitarilor italieni.

Societatea civilă acuză autorităţile că au întârziat închiderea zonelor roşii pentru a preveni răspândirea virusului. Pe aceeaşi linie merge şi Comitetul victimelor COVID-19 „Noi Denunciamo”, dar la Tribunalul din Bergamo, cel mai afectat oraş al pandemiei.

Mai mult, ajutat de fostul general Pier Paolo Lunelli, expert NATO în războaie bacteorologice, comitetul va prezenta un raport care demonstrează că ultimul protocol epidemiologic al Italiei datează din 2006.

Asociaţia reprezintă 250 de familii ale victimelor de COVID-19 din Bergamo. Mărturiile acestora au ajuns la Tribunalul din Bergamo.

Am putea să spunem că măsurile ar fi trebuit aplicate încă de la începutul lunii ianuarie, când o pereche de chinezi depistată pozitiv a călătorit prin toată Italia şi a transmis virusul mai departe„, a spus Stefano Fusco, preşedintele Comitetului „Noi Denunciamo” din Bergamo.

Sursa: Mediafax

sursa: TVR


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Adauga raspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Comunicate de presa

Revista Presei

Anunturi