Record negativ de temperatură în Tasmania, unde a fost mai frig decât în Antarctica: -14,2 grade C. În cel mai mic stat australian a nins pentru prima dată în 50 de ani

Temperatura a scăzut la -14,2 grade Celsius dimineața la ora 6:00 în orașul Liawenee, un nou record minim pentru cel mai mic stat australian și  o temperatură mai mică decât în Antarctica, potrivit ABC Australia.

Michael Lasko, de la Biroul de Meteorologie, a declarat că temperatura înregistrată la Liawenee a fost cu 2 grade Celsius mai mică decât recordul anterior al orașului, de -12,2 grade C, înregistrat în 2013.

Acesta se pare că este însă un nou record de temperatură negativă pentru toată Tasmania, a mai spus Lasko.

Recordul anterior pentru cel mai mic stat al Australiei  a fost -13 grade C înregistra la Tarraleah și Butlers Gorge, în 1983.

Localitatea Liawenee este deja cunoscută pentru vremea extrem de rece. Doar două persoane locuiesc aici.

Una dintre ele este polițistul Dan Adams, ocupat în ultimele zile cu căderile masive de zăpadă.  În Tasmania a nins pentru prima dată în aproape 50 de ani, iar unii dintre localnici au văzut zăpadă pentru prima dată în viață.

(w500) Zăpadă Ã

sursa: TVR


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top