Pandemia a fost o lecție profitabilă pentru multe companii, care au învățat să fie mai flexibile, inclusiv în ceea ce privește angajații. Dacă la început managerii se temeau că munca de acasă va aduce în cele din urmă pierderi, realitatea le-a demonstrat contrariul. În cele mai multe cazuri, lucrul la domiciliu s-a dovedit chiar mai productiv decât mersul la birou și a adus beneficii pentru angajați. Așa că tot mai mulți preferă acum să își mute biroul acasă.
Adrian Badea este directorul unei companii care produce echipamente pentru sectorul agricol. Conduce o echipă de 12 oameni, iar de la începutul pandemiei au lucrat cu toții de acasă.
El și alți doi angajați au revenit pentru câteva zile la birou, forțați de împrejurările unui nou proiect.
Optimismul șefilor în privința beneficiilor lucrului de acasă e împărtășit și de angajați. Sistemul are mari șanse să fie păstrat și în următoarele luni.
Potrivit unor studii făcute în România, 4 din 5 directori de companii cred că munca la distanță se va menține pe termen lung.
Potrivit unui studiu Eurofound, România este singurul stat membru UE cu un procent sub 20% al salariaților care au muncit de acasă în pandemie. La polul opus sunt țările nordice, unde unul din doi angajați a lucrat de acasă.
sursa: TVR