Belarus: Protest de amploare la Minsk împotriva regimului Lukașenko. 250 de persoane, arestate

Noi proteste de proporții la Minsk și în alte orașe din Belarus împotriva regimului Lukașenko. În timp ce manifestanții se strângeau în Piața Centrală din Minsk, poliția opera sute de arestări, potrivit informațiilor transmise de agențiile internaționale. Unele stații de metrou au fost blocate. Președintele Lukașenko va merge mâine la Moscova pentru discuții cu Vladimir Putin, legate de evoluțiile din Belarus. Vă avertizăm că urmează imagini care va pot afecta emoțional.

Zeci de mii de oameni au participat la protestul de la Minsk, intitulat Marșul Eroilor. Au venit în coloane spre centrul Capitalei. Atmosfera a fost încărcată de la începutul manifestației, întrucât poliția a blocat străzi și câteva stații de metrou.

Mai mulți protestatari au fost fugăriți de forțe de ordine cu cagule și băgați în dube.

Aproximativ 250 de persoane au fost arestate, în diferite zone ale Capitalei, pentru folosirea steagurilor și a altor simboluri ale opoziției și pentru mesaje jignitoare, a precizat ministerul de Interne.

Este al 5-lea weekend consecutiv de demonstrații împotriva realegerii lui Alekandr Lukaşenko, aflat de 26 de ani la putere, într-un scrutin pe care opoziția îl consideră fraudat.

Una dintre figurile opoziției, Maria Kolesnikova, a fost arestată recent fiind acuzată de tentativă de răsturnare a guvernului. Situația ei a fost evocată și la protestul de la Minsk.

SUA au anunțat că vor adopta în câteva zile noi sancțiuni la adresa unor oficiali din Belarus, în coordonare cu UE.


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top