Comunicat de presă – Biroul Electoral Judeţean nr.43 Sibiu

Referitor la activitatea desfăşurată la secţiile de votare din judeţul Sibiu, în data de 27.09.2020 au fost aduse la cunoştinţa Biroului Electoral Judeţean Sibiu următoarele situaţii:

1.La secţia de votare nr. 3 din municipiul Sibiu, a fost găsit un buletin de vot ştampilat. În temeiul sesizării, Inspectoratul Judeţean de Poliţie Sibiu a trimis echipa operativă la faţa locului , s-au demarat cercetări, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de tentativă la fraudă la vot (art. 32 raportat la 387 cod penal).

2. În cadrul Secţiei de votare nr 213 (Tălmaciu), în jurul orei 12:20, preşedintele Secţiei de votare a observat faptul că un cetăţean a încercat să introducă în urnă două buletine de vot. Procesul electoral a fost întrerupt. La scurt timp după reluarea procesului de vot, acest eveniment s-a întâmplat din nou fiind de această dată urmat de găsirea unui buletin ştampilat pe podeaua secţiei de vot. În urma verificării efectuate de preşedintele BEC, cele trei Buletine au fost anulate şi s-a reluat procesul electoral.

3. La secţiile de votare nr. 83 (mun. Sibiu) şi 116 (mun. Mediaş) s-a găsit câte un buletin de vot cu ştampilat, precizăm faptul că acestea au fost anulate (nu a fost introduse în urnă).

4. Au mai fost comunicate telefonic sesizări referitoare la posibile fapte care au legătură cu procesul electoral, ele fiind transmise către Inspectoratul Judeţean de Poliţie Sibiu, 3 sesizări fiind în curs de cercetare, însă toate sesizările sunt verificate cu promptitudine de către echipele operative ale I.P.J.

5. Au fost constatate 2 fapte contravenţionale pentru care s-au aplicat amenzi în valoare de 4.400 de lei şi au fost deschise 2 dosare penale.

Câteva exemple:
Poliţiştii Secţiei nr. 1 Poliţie Rurală Şelimbăr au fost sesizaţi de către un membru al Biroului electoral de circumscripţiei nr. 52 Roşia despre faptul ca o societate comercială oferă spre vânzare alcool. În urma verificărilor efectuate, a fost aplicată o sancţiune contravenţională cu amenda in valoare de 3000 lei, conform art. 81 alin.5 din Legea 115/2015, întrucât magazinul este situat la mai puţin de 500 m de secţia de vot nr 332.

În jurul orei 12.50, în urma unei sesizări telefonice referitoare la faptul că la Secţia de votare nr.150 din Agnita 4 persoane au introdus câte 4 buletine de vot în urna pentru alegerea primarului, au fost dispuse verificări, fiind stabilit faptul că celor 4 persoane le-ar fi fost înmânate de către membrii comisiei, din eroare 4 buletine de vot, pe care le-au introdus în urnă. Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fraudă la vot (art. 387 cod penal).

În ceea ce priveşte evenimentul sesizat în Şeica Mare, în urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că cele sesizate se confirmă, fiind aplicată o sancţiune contravenţională conform art. 108, lit. „ş”, teza I din Legea 115 / 2015, cu amendă în valoare de 1.400 lei.

Forţele Ministerului Afacerilor Interne desfăşoară activităţi în sistem integrat, pentru a asigura exercitarea dreptului la vot în condiţii de siguranţă şi pentru a verifica şi sancţiona cu celeritate orice semnalare de incident sau încălcare a normelor legale.

PREŞEDINTE,
B.E.J nr.34 SIBIU
Judecător Adriana Bianca Brădosu


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.