Fotbal: Mirel Rădoi – Am pierdut 2 puncte pe care le meritam, însă nu trebuie să invocăm la infinit ghinionul

Selecţionerul Mirel Rădoi a declarat, vineri seara, într-o conferinţă de presă susţinută după debutul său la conducerea primei reprezentative a României, că în meciul cu Irlanda de Nord din Liga Naţiunilor, încheiat la egalitate (1-1), echipa sa a pierdut 2 puncte pe care le merita, însă a subliniat că nu trebuie invocat ghinionul.

“Nu cred că putem vorbi despre un rezultat echitabil. Debutul nu a fost foarte greu, doar emoţionant. Din păcate am pierdut 2 puncte pe care eu cred că le meritam. Însă nu cred că trebuie să invocăm la infinit acest ghinion. Ne-am relaxat după ce am deschis scorul, probabil că ăsta e motivul principal… am jucat şi în superioritate numerică, toate lucrurile erau de partea noastră şi am crezut că adversarul nu mai poate marca. Un lucru pozitiv este cel legat de determinare, va trebui ca începând de mâine să încercăm să îi recuperăm pe jucători din punct de vedere mental”, a spus Rădoi.

“Acest sistem de azi nu va fi folosit neapărat şi la următoarele partide, l-am gândit ca şi plan de joc pentru meciul cu Irlanda de Nord. Am încercat prin acel romb de jucători de la mijlocul terenului să creăm superioritate după care să dăm amplitudine cu fundaşii laterali. A ieşit destul de bine în prima repriză, însă în a doua, chiar dacă era normal să cedăm fizic, nu mă aşteptam să pierdem atât de multe mingi uşoare”, a adăugat el.

Selecţionerul a precizat că România poate câştiga următoarea partidă din Liga Naţiunilor, programată la 7 septembrie, în deplasare, cu Austria.

“Cum am putut uşor să pierdem 2 puncte cu Irlanda de Nord, aşa cred că le putem recupera în Austria. Nu am ce să le reproşez din punct de vedere tactic jucătorilor, a fost o fază fixă la gol, e vorba despre o neatenţie”, a menţionat Mirel Rădoi.

Echipa naţională de fotbal a României a terminat la egalitate cu reprezentativa Irlandei de Nord, 1-1 (1-0), vineri seara, pe Arena Naţională din Bucureşti, în Grupa 1 din Liga B a Ligii Naţiunilor, la debutul lui Mirel Rădoi ca selecţioner.
AGERPRES (V-editor: Marius Ţone, editor online: Andreea Preda)

sursa: AGERPRES


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top