Critic National
Israelul, cu aproape 4.000 de noi cazuri de COVID-19 într-o singură zi, ia în calcul izolarea generală, Critic National

Israelul, cu aproape 4.000 de noi cazuri de COVID-19 într-o singură zi, ia în calcul izolarea generală

Israelul a raportat miercuri 3.904 contagieri, un nou bilanţ record înregistrat a treia zi consecutiv. Autorităţile iau în calcul instituirea unor restricţii mai drastice pentru acest al doilea val de COVID-19, printre care şi izolarea generală, relatează EFE.

Israelul a raportat miercuri 3.904 contagieri, un nou bilanţ record înregistrat a treia zi consecutiv. Autorităţile iau în calcul instituirea unor restricţii mai drastice pentru acest al doilea val de COVID-19, printre care şi izolarea generală, relatează EFE.

Ministerul Sănătăţii a anunţat că s-au înregistrat 400 de contagieri suplimentare faţă de ziua anterioară şi că a sporit numărul testelor: 44.717 au fost realizate miercuri, cel mai mare număr de până acum.

Aceste cifre se înregistrează în condiţiile în care peste 40 de localităţi şi cartiere cu o rată înaltă a infecţiilor sunt vizate, începând de marţi, de o interdicţie de circulaţie pe timpul nopţii. Însă experţii sunt de părere că aceste măsuri nu sunt suficiente pentru a face să coboare curba infecţiilor şi studiază impunerea de măsuri restrictive generale.

Cabinetul pentru combaterea crizei coronavirusului studiază joi mai multe opţiuni pentru perioada sărbătorilor evreieşti de la sfârşitul lunii septembrie şi începutul lunii octombrie – Rosh Hashana (Anul Nou evreiesc) şi Sukot – când familiile se reunesc pentru a celebra evenimente religioase şi care presupun un risc mai ridicat de răspândire a infecţiilor.

Responsabili ai Ministerului Sănătăţii au cerut executivului condus de premierul Benjamin Netanyahu să adopte măsuri de izolare generală în întreaga ţară timp de o lună, potrivit ziarului digital Times of Israel.

Alte opţiuni ar fi închiderea şcolilor şi a magazinelor timp de câteva săptămâni, cu restricţii de deplasare între oraşe, sau aplicarea unor restricţii concrete doar în perioada principalelor sărbători (Anul nou evreiesc, Yom Kipur şi Sukot).

Israelul a înregistrat până acum 141.000 de contagieri, cu o creştere exponenţială în ultimele două zile. Peste 470 de persoane sunt internate în spital în stare gravă, dintre care 133 sunt conectate la ventilatoare.

Cifra totală a morţilor se ridică la 1.054, după ce miercuri s-au înregistrat 11 noi decese.

(sursa: Agerpres)


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Adauga raspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Comunicate de presa

Revista Presei

Anunturi