Opera Națională București: 10 angajați confirmați cu COVID-19. Spectacolele au fost suspendate

10 angajați ai Operei Naționale București au fost confirmați cu COVID-19. „S-a luat decizia ca tot personalul artistic să intre în studiu la domiciliu pentru următoarele 14 zile, spectacolele fiind suspendate”, se arată în comunicatul transmis de instituție.

10 angajați ai Operei Naționale București au fost confirmați cu COVID-19. „S-a luat decizia ca tot personalul artistic să intre în studiu la domiciliu pentru următoarele 14 zile, spectacolele fiind suspendate”, se arată în comunicatul transmis de instituție.

Persoanele confirmate pozitiv se află în acest moment în izolare.

După aducerea la cunoștiința instituției de către prima persoană testată pozitiv, toți contacții direcți ai acesteia s-au izolat la domiciliu, ulterior, după testare, și aceștia fiind confirmați pozitiv, transmit reprezentanții operei.

Insituția precizează că s-au respectat măsurile de precauție în vigoare, la accesul în incinta Operei Naționale București s-a măsurat temperatura de către personalul de la pază, pentru fiecare angajat în parte, accesul fiind interzis dacă la 3 măsurări consecutive temperatura este mai mare de 37,3 grade.

„Există căi separate de acces – intrare/ieșire din instituție. A fost respectat portul obligatoriu al măștii de protecție în toate spațiile închise, precum și păstrarea distanței sociale de minim 2 metri, au fost puse la dispoziția tuturor compartimentelor recipiente cu dezinfectanți și măști de protecție medicale”, precizează sursa citată.

De asemenea, fiecare angajat a fost informat de către superiorii ierarhici despre măsurile de prevenție și combatere a noului coronavirus, iar în toate spațiile închise există afișate informări cu aceste măsuri.

În urma întrunirii Consiliului Administrativ de astăzi, 3 septembrie 2020, s-a luat decizia ca tot personalul artistic să intre în studiu la domiciliu pentru următoarele 14 zile, spectacolele fiind suspendate, urmând ca acesta să fie reprogramate la o dată ulterioară. S-a dispus sporirea măsurilor de protecție pentru toți angajații instituției, în acest sens s-au achiziționat nebulizatoare în vederea dezinfectării periodice a încăperilor şi asigurarea suplimentară a tuturor materialelor de protecţie.

În prezent, este doar o evoluție normală în condițiile unei transmisii comunitare extinse a virusului, se mai arată în comunicatul Operei București.


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.