Critic National
critic national stiri 24/7

Toamna, sezonul prunelor și al răchiei, brand al Banatului Montan

Sezon excelent la prune în Banatul Montan. Și cum nu toate ajung compot sau gem, ci dimpotrivă, rachie, instalațiile de producere a licorii funcționează la foc continuu. Răchia de prună a ajuns un adevărat brand al regiunii, iar arta preparării se transmite din tată-n fiu.

Sezon excelent la prune în Banatul Montan. Și cum nu toate ajung compot sau gem, ci dimpotrivă, rachie, instalațiile de producere a licorii funcționează la foc continuu. Răchia de prună a ajuns un adevărat brand al regiunii, iar arta preparării se transmite din tată-n fiu.

Pe cât e de apreciată, pe atât de stricte sunt regulile de producere a răchiei de prună.

În satele din Banatul Montan nimeni nu mai are somn până nu transformă toate roadele pomilor în alcool din cel mai bun.

Cazanul fierbe pe foc de lemne ca odinioară. Si în același foc se gătește și gustarea pentru cei care așteaptă să se facă răchia

Răchia bună se face cu răbdare. Si se gustă des… ca să știi când are exact tăria care trebuie.

Focul la cazanele de răchie nu se mai stinge până toamna târziu, când se va finaliza prepararea țuicii din toate soiurile de prune.

 


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Adauga raspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.




Comunicate de presa

Revista Presei

Anunturi