Punct și de la capăt: „O ultimă șansă pe care R. Moldova nu trebuie s-o irosească”?

Doamnelor și domnilor, bine v-am găsit! La microfon e Vasile Botnaru, moderatorul emisiunii „Punct și de la capăt”.

Toamna se numără bobocii, nu-i așa? Noi numărăm candidații la prezidențiale împreună cu invitații mei. Cine sunt, aflați imediat.

 

Judecând după încrederea pe care vor s-o inducă candidații, se pare că o să avem opt președinți, nu-i așa? Asta-i întreb pe Nicolae Negru și pe Vitalie Călugăreanu.

Europa Liberă: Bine ați venit!

Vitalie Călugăreanu: „Bine v-am regăsit!”

Europa Liberă: Vitalie, niciunul nu se gândește cui o să dea voturile în turul doi, toți mizează pe faptul că ei o să iasă în turul doi.

Vitalie Călugăreanu: „Da, e o chestie de strategie, până la urmă, cred. Ar fi culmea să vină cineva și să spună că eu în turul doi o să-i dau voturile lui cutare, pentru că prin asta s-ar subînțelege că omul știe sigur că nu ajunge în turul doi.”

Europa Liberă: Bine, comparația nu-i la loc, dar în competiții sportive sunt categorii: cocoși, berbec, la sumo trebuie să ai cel puțin 150 de kilograme… În alte vremi recunoșteau că, dle, au ieșit să-și facă publicitate la partid.

Vitalie Călugăreanu: „De fapt, problema tuturor campaniilor pe care le-am văzut în Republica Moldova este că în campaniile electorale candidații parcă s-ar desprinde de realitate, nu gândesc cu un pas înainte, ca să sugereze, cumva, oamenilor că își dau bine seama ce urmează să se întâmple și să lase, cumva, portița deschisă pentru dialog cu contracandidații pe care îi au în eventualitatea în care au de gând să rămână în politică și de aici încolo, fiindcă viața continuă și după campania electorală vin, eventual, alegerile parlamentare anticipate. Și atunci vor trebui să dialogheze cu cei de care își șterg astăzi picioarele.”

Europa Liberă: Nicolae, dumneata ce vezi în această încredere doar niște tactici de campanie?

Nicolae Negru: „Nu, nu cred că sunt doar niște tactici. În (…)

cititi articolul complet în Radio Europa Liberă


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.