Critic National
critic national stiri 24/7

Un nou focar de infecție la Institutul de Psihiatrie „Socola” din Iași: 25 de persoane au fost depistate pozitiv

Apar tot mai multe focare în ţară. 25 de persoane au fost depistate pozitiv la Institutul de Psihiatrie „Socola” din Iași. Sunt deja 4 focare doar în această instituţie.

Apar tot mai multe focare în ţară. 25 de persoane au fost depistate pozitiv la Institutul de Psihiatrie „Socola” din Iași. Sunt deja 4 focare doar în această instituţie.

Rata mare a infectărilor cu noul coronavirus din judeţul Iaşi a determinat peste 100 de internări în fiecare zi. Focarele reprezintă acele zone unde infecţia se transmite intracomunitar.

Dacă putem sapune că există un avantaj este acela că boală poate fi mult mai uşor controlată, iar anchetele epidemiologice au o mai mare acurateţe. Dezavantajul este însă că dacă faci parte din acele comunităţi ai mari şanse să fi luat virusul. La Spitalul de Psihiatrie Socola din Iaşi s-au descoperit 2 focare.

În secția IV acuți, 20 de persoane, 4 pacienți și 16 cadre medicale au fost confirmați cu noul coronavirus, iar în secția 6 acuți : un pacient și 4 cadre medicale . S-a efectuat dezinfecția celor 2 secții. Pozitivii au fost evaluați și izolați în spital sau la domiciliu.

Ancheta este în desfășurare. Numărul focarelor de la Institutul de Psihiatrie Socola se ridică la 4 după Secțiile Sipote și Bârnova.


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Adauga raspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Comunicate de presa

Revista Presei

Anunturi