Critic National

Stiri si informatii de ultima ora

Ce avantaje obţii investind într-o maşină electrică

Maşinile electrice câştiga teren în România şi în întreaga lume şi se numără în topul preferinţei clienţilor. Vânzările de maşini electrice a crescut în mod semnificativ în ultimii ani, iar apariţia pe piaţă a unor staţii de încărcare electrice în România determina din ce în ce mai mulţi cumpărători să ia această decizie. Utilizarea unei maşini electrice are avantajul pe termen lung al economiei de bani, precum şi al performanţelor.

Pe lângă faptul că şoferii vor economisi bani, maşinile electrice nu poluează, au motorul silenţios şi performanţele la accelerare asemănătoare cu o maşină Diesel sau pe benzină. Cu alte cuvinte, maşina electrică poate schimba viaţa oamenilor în mod pozitiv, iar avantajele sunt semnificativ mai numeroase decât dezavantajele.

Ce este o maşină electrică? Cum poate fi caracterizată?

Maşinile electrice sunt definite că vehicule ce sunt propulsate de motoare electrice, fie exclusiv sau asistat de motoare cu combustie internă care sunt alimentate total sau parţial de o baterie. Sunt şi variante de maşini electrice care sunt numite hybrid şi au în continuare emisii de CO2, dar sunt mult mai curate decât clasicele maşini de tip “Internal Combustion Engine”.

Clasificarea maşinilor electrice

Maşinile electrice sunt încadrate în 5 mari categorii:

·  BEV – maşinile electrice puse în mişcare de unul sau mai multe motoare electrice alimentate de o baterie care trebuie alimentate la staţii de încărcare electrice în România sau acasă, la prizele obişnuite.

·  PHEV – maşini electrice a căror putere este dată de un motor cu combustie internă, împreună cu un motor electric.

·  MHEV – maşini electrice bazate pe motor cu combustie internă însă care au un mic propulsor electric ca şi mecanism de conservare a resurselor la frânare, opriri sau mers constant.

·  EREV – maşini electrice încărcate la nevoie şi ale căror baterii au şi un mic generator de curent.

·  HEV – sau maşinile hibride al căror motor electric lucrează concomitent cu cel termic, reuşind performanţe de consum excelente.

Principalele avantaje ale maşinilor electrice

Cele mai importante avantaje ale maşinilor electrice fac referire la:

·  Avantajele financiare: consumul de carburant va fi redus în mod semnificativ;

·  Puterea de care este nevoie pentru drumurile prin oraş este oferită de către maşina electrică, cifrele fiind similare cu cele oferite de maşinile cu motoare Diesel;

·  Zgomot inexistent sau foarte slab, deloc deranjant;

·  Reducerea impactului poluării asupra mediului înconjurător. Fie că este vorba de maşinile electrice sau hibrid, emisiile de CO2 sunt foarte mici, în comparaţie cu propulsoarele ICE.

Dezavantajele maşinilor electrice în România

Concret, maşinile electrice în România aduc utilizatorilor şi o serie de mici dezavantaje printre care se numără şi:

·  Infrastructura în creştere a staţiilor de încărcare, timp de încărcare destul de ridicat. O călătorie trebuie planificată din timp şi, în funcţie de distanţă, sunt necesare facilităţile pentru încărcare în vecinătatea destinaţiilor;

·  Autonomia maşinii electrice este redusă prin folosirea sistemului de climatizare, scaunelor încălzite sau radioului, reducând şi distanţa de deplasare;

·  Preţul de achiziţie al unei maşini electrice rămâne în continuare mult mai mare faţă de maşinile cu motor termic.


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.