Testele rapide de coronavirus devin foarte populare în 2021

Ce se mai aude în materie de test rapid de coronavirus, acum la final de 2020?

Testele antigen rapide vor fi utilizate pentru a determina infecția cu coronavirus Sars-CoV-2 în 2021 mult mai frecvent decât cele pentru testarea PCR actuală.

Testarea în masă, recomandarea făcută de OMS

OMS a anunțat deja din toamna lui 2020 distribuirea a 120 de milioane de teste rapide către țările sărace până în primăvara viitoare, spunând că este un mod simplu și ieftin de a întrerupe lanțurile de transmisie a coronavirusului.

Campania de testare în masă face parte dintr-o inițiativă globală lansată în aprilie anul acesta de OMS, Comisia Europeană, Fundația Gates și guvernul francez. Parteneriatul include, de asemenea, Centrele Africane pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (Africa CDC), Clinton Health Care Initiative (Chai), Fundația pentru Noi Diagnostice Inovatoare, Fondul Global și Unitaid.

Cel puțin în teorie lucrurile par să meargă spre bine, dacă luăm în considerare afirmația că tot în primăvara viitoare vom avea în mod sigur și primul vaccin anticovid.

În realitate însă lucrurile nu stau chiar așa de roz, dovadă că gradul de împrăștiere în masă a infecției tot crește, ba chiar în China au fost anunțate apariția unor noi cazuri, deși pandemia părea deja anihilată total.

Pentru șeful OMS, testele rapide sunt un instrument crucial de luptă pentru ca guvernele planetei să poată ca să redeschidă economiile țărilor lor.

„Testele rapide și de înaltă calitate ne arată unde se ascunde virusul, aspect care este esențial pentru găsirea și izolarea rapidă a contactelor și ruperea lanțului de transmisie. Testele sunt un instrument crucial pentru guverne atunci când vine vorba de redeschiderea economiei și salvarea vieții locuitorilor acestora și a mijloacelor lor de existență” a afirmat de curând șeful OMS.

Citește și: Ce este testul rapid de coronavirus

Cum funcționează testele rapide antigen?

În acest moment, există practic trei proceduri de testare pentru Sars-Cov-2, adică acel tip de coronavirus care cauzează boala Covid-19: testele antigenice, testele PCR și testele serologice.

Testele rapide de antigen nu detectează structura genetică a virusului, așa cum o fac testele PCR, ci proteinele prezente. Sunt ca testele de sarcină, iar cei interesați și le pot procura la liber, contra cost.

În prezent, există sute de teste rapide diferite la vânzare în întreaga lume. Multe sunt fiabile, dar nu chiar toate sunt la fel bune. În martie 2020, de exemplu, în Europa Spania a returnat două loturi de teste rapide de la o companie chineză fără licență, deoarece erau defecte.

Așadar, mare atenție de unde vă procurați aceste dispozitive medicale de testare pentru coronavirus!

Teste rapide făcute pe scară largă, o necesitate pentru limitarea epidemiei de coronavirus

Strategia de combatere a epidemiei în domeniul testării se schimbă în diverse țări ale UE .

Pe 28 octombrie 2020 Comisia Europeană a prezentat o recomandare privind o strategie europeană de vaccinare împotriva noului coronavirus, care va include utilizarea testelor antigenice rapide. Acest lucru a fost anunțat de chiar președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen .

CE a anunțat că mobilizează 100 de milioane de euro pentru a cumpăra teste rapide de antigen și a le livra către statele membre.

Testele PCR efectuate corespunzător, care detectează ARN-ul viral utilizând o tehnică numită reacție în lanț a polimerazei, detectează aproape 100% dintre persoanele infectate. Cu toate aceste beneficii evidente pe care le au, acestea necesită în general personal instruit, cu pregătire medicală, reactivi și echipamente scumpe, iar rezultatele se obțin cel mai devreme în câteva ore.

Testele antigenice sunt mult mai rapide, iar rezultate se obțin în mai puțin de 30 de minute.

Testele serologice (Elisa) sunt, de asemenea, disponibile ca teste rapide, dar în acest moment aceste teste de anticorpi sunt relevante doar pentru studii științifice de laborator. Ele detectează dacă în sângele persoanelor testate există anticorpi creați de sistemul imunitar împotriva virusului. Pentru aceasta, este necesar ca organismul să fi demonstrat deja un răspuns imun la infecția cu virusul corespunzător.

Deși toată lumea se uită după un tratament eficient care să eradicheze această epidemie a începutului de mileniu trei, prevenția este și importantă, iar testarea este cel mai bun mod de a depista coronavirusul din fașă și a nu permite răspândirea infecției intracomunitar.

Până la acel moment, alege testele rapide de la OK Medical, deoarece au o bună relevanță și se pot procura la un preț accesibil!


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to Top