Critic National

Stiri si informatii de ultima ora

Cum să scapi de cursa șobolanilor și să trăiești viața pe care ți-o dorești cu adevărat

Cum să scapi de cursa șobolanilor și să trăiești viața pe care ți-o dorești cu adevărat

Pe măsură ce ne apropiem de începutul unui nou an, gândurile noastre se întrec la posibilitățile care decurg din realizări și din crearea unei vieți mai bune. Rezoluțiile de Anul Nou sunt privite oarecum într-o lumină negativă din cauza lipsei de consecvență a oamenilor. Cu toate acestea, este esențial să vă stabiliți obiective dacă doriți să trăiți o viață intenționată și de succes.

Un obiectiv de luat în considerare este modul în care vă veți trezi și vă veți petrece timpul „de lucru”. Realitatea este că fiecare dintre noi are facturi de plătit, iar tu vei avea nevoie de un program 9-5 sau de o afacere pentru a genera venituri. Din păcate, banii nu pot fi crescuți în copaci.

Munca tinde să fie locul unde majoritatea oamenilor își petrec o parte semnificativă a timpului. Statisticile ne spun că o bună parte dintre ființele umane nu sunt satisfăcute și adesea urăsc ceea ce fac la serviciu – sunt blocate în cursa șobolanului.

Petrecerea unei asemenea perioade de timp blocat în ceva care nu îți aduce împlinire va afecta negativ toate celelalte domenii ale vieții tale într-un fel sau altul. Cursa șobolanului este reală și împiedică prea mulți oameni să trăiască viața pe care și-o doresc. Munca îți consumă energia și te face să te simți neajutorat atunci când ești blocat în cursa șobolanului.

Dacă acesta va fi anul în care îți vei atinge obiectivele, îți vei trăi visele și vei face mai mult decât ai crezut că este posibil, va trebui să înțelegi cum să scapi de cursa șobolanului și să trăiești viața pe care ți-o dorești cu adevărat.

Indiferent cine ești, prin ce ai trecut sau unde te afli în prezent în viață, poți scăpa de cursa șobolanului. Oricine poate trăi viața pe care și-o dorește cu un plan, un efort concentrat și dorința de a scăpa de cursa șobolanilor.

Iată cinci strategii pe care oricine le poate învăța, înțelege și utiliza pentru a scăpa de cursa șobolanilor și a trăi viața pe care și-o dorește. Tot ceea ce îți dorești este posibil cu concentrare, consecvență și angajamentul de a deveni cea mai bună versiune a ta.

1. Recunoaște-ți poziția actuală

Nu poți avansa în viață dacă nu îți este clar unde te afli în prezent, astfel încât să știi cât de departe ești de locul în care vrei să ajungi. Poți învăța cum să scapi de cursa șobolanilor atunci când înțelegi mai întâi că circumstanțele actuale nu sunt cele în care trebuie să rămâi.

Ai o slujbă pe care o urăști? Îți construiești o afacere într-un mod care nu se simte în aliniere pentru tine? Îți este teamă să te trezești în fiecare dimineață pentru că ziua ta va fi plină de prioritățile altora?

Fii brutal de sincer cu tine însuți în legătură cu locul în care te afli acum. Clarificați-vă în privința:

 • Ce îți place la ceea ce faci pentru a-ți câștiga existența;
 • Ce nu vă place la modul în care vă petreceți timpul de lucru;
 • Cum vă petreceți majoritatea timpului în fiecare zi (faceți un audit al timpului);
 • Ce vă reține atenția;
 • Și cât de mult ești prezent pe deplin în viața ta.

2. Trasează pe hartă elementele ideale pe care le dorești în viața ta

Având claritate asupra locului în care te afli, este timpul să experimentezi ceea ce ar putea fi partea distractivă a procesului – să îți clarifici cum arată viața de cealaltă parte a cursei de șoareci. Dacă ai de gând să scapi de cursa șobolanilor, trebuie să fii intenționat cu privire la viața pe care ți-o dorești.

Ia o bucată de hârtie (sau un software) și începe să scrii fiecare element al vieții pe care îți dorești să o trăiești. Fiți specific cu privire la:

 • Cum doriți să vă petreceți timpul în fiecare zi;
 • Cum doriți să generați un venit;
 • Cine primește o parte din timpul tău și de ce;
 • Ce elemente de distracție doriți să experimentați mai mult;
 • În ce parte a lumii ați dori să explorați;
 • Și obiectivele tale de provocare, care pot include lucruri precum învățarea unei noi limbi sau abilități.

Poți scăpa de cursa șobolanilor atunci când te angajezi și acționezi pentru a trăi o viață pe care majoritatea oamenilor se tem să o urmeze. Poți trăi o viață incredibilă atunci când ești dispus să obții claritate și să trasezi obiective care să te ajute să devii cea mai bună versiune a ta în fiecare aspect al vieții tale.

Cu o claritate asupra poziției tale actuale și un plan pentru cum arată viața ta ideală, stabilește obiective realiste, dar ambițioase. Procesul de cartografiere oferă imaginea de ansamblu pentru a stabili obiective specifice care să vă ajute să scăpați de cursa șobolanilor.

3. Eliminați ceea ce nu vă mai servește

Una dintre cele mai dificile părți ale evadării din cursa șobolanilor este renunțarea la persoanele, circumstanțele și situațiile care nu vă mai servesc. Procesul de creștere necesită renunțarea la bagajele în exces.

Ar trebui să te conectezi la oamenii și situațiile care susțin direcția de înaintare spre care ai vrea să te îndrepți. Nu vei învăța niciodată cum să scapi de cursa șobolanilor dacă ai un picior legat de ceea ce te-a ținut confortabil în trecut. Trebuie să renunți pentru a te îndrepta cu îndrăzneală spre viața pe care vrei să o trăiești.

Evadarea din cursa șobolanilor este o sarcină destul de grea de una singură. Devine din ce în ce mai complicată atunci când permiți stresului și convingerilor limitative ale altora să îți influențeze deciziile. Renunță la ceea ce nu servește mișcării tale de înaintare și dorinței de creștere.

Este un sentiment eliberator să fii liber de nealiniere și înconjurat de inspirație. Cercul tău, relațiile și ceea ce îți pui în minte îți vor ajuta sau îți vor afecta călătoria de a scăpa de cursa șobolanilor și de a trăi viața pe care ți-o dorești.

4. Folosește-ți expertiza, internetul și rețelele sociale pentru a-ți crește valoarea

Internetul, rețelele sociale, software-ul și accesul la informații creează oportunități excelente, indiferent dacă ești un profesionist de carieră pe tot parcursul vieții sau dorești să fii antreprenor.

Îți petreci majoritatea timpului făcând o formă de muncă. Poți profita de oportunitățile de astăzi pentru a câștiga cei mai mulți bani în cel mai bun și mai sănătos mod pentru tine.

Ai cunoștințe și experiență de viață. Lucrurile pe care le știți sunt valoroase pentru companii sau alți oameni. Puteți să vă luați cunoștințele și să le transformați într-o carieră fantastică sau să construiți o afacere în jurul lor.

Acum, nimeni nu poate lua această decizie în locul tău. În timpul fazei de cartografiere a elementelor ideale, ar trebui să clarificați dacă doriți un loc de muncă mai bun, o mărire de salariu, să începeți o afacere sau să faceți tranziția afacerii actuale.

Indiferent de modelul de venit pe care decideți că vi se potrivește, utilizarea leadership-ului și a conținutului de gândire vă poate ajuta să vă creșteți valoarea pentru o companie sau pentru clienți. Ideea este să luați cunoștințele pe care le aveți, în jurul subiectelor care vă interesează și despre care puteți vorbi cu autoritate, și să creați videoclipuri, postări scrise și sau conținut audio. Educi, demonstrezi expertiză și atragi atenția.

Nu trebuie să fii o mașină de conținut sau de social media precum Gary Vaynerchuk. Creați valoare în termenii dvs. și într-un mod care vă face să vă simțiți bine.

Pe măsură ce adăugați valoare online, atrageți atenția consumatorilor. Pe măsură ce atenția ta crește, crește și numărul de urmăritori. Cu un grup de oameni care vă urmăresc, creați un activ care poate fi valorificat pentru un angajator sau transformat într-o bază de consumatori pentru afacerea dvs.

Creșterea veniturilor urmează valorii furnizate. Social media și internetul oferă o cale de a adăuga valoare prin împărtășirea cunoștințelor, expertizei și experienței tale prin conținut.

Profită de oportunitățile disponibile pentru a arăta companiei tale de ce meriți o mărire de salariu, un tânăr care a făcut exact acest lucru și l-a arătat pe TikTok. El a profitat de leadership-ul de gândire și de conținut pentru a arăta valoarea sa lui Walmart și acum a scăpat de cursa șobolanilor.

De asemenea, puteți decide să începeți o afacere și să faceți acest lucru cu mai puține costuri. Puteți folosi Squarespace pentru a construi un site web cu tutoriale de pe YouTube (toate gratuite). Păstrați acest site web simplu, cu informații despre cine sunteți, ce predați și ce oferiți spre vânzare.

În această eră a informației digitale, vă puteți împacheta cunoștințele în produse de informare digitale, a căror creare necesită mult mai puține cheltuieli. Este posibil să construiți fundația unei afaceri înfloritoare cu mai puțin de cinci sute de dolari. Poți să faci bootstrap și să mergi la universitatea YouTube pentru a învăța ceea ce nu știi.

Poți să iei ceea ce faci, îți place să înveți și să vorbești despre și să transformi acest lucru într-o situație de lucru mai bună sau într-o afacere de bună credință.

Folosește conținutul și leadershipul de opinie pentru a-ți crește veniturile, dacă ai o afacere. Odată cu creșterea veniturilor, puteți decide ce elemente ale afacerii nu vă mai servesc. Oferă opțiuni.

5. Consecvență, concentrare și muncă

Ai toate elementele de bază pentru a munci și a trăi viața pe care ți-o dorești. La sfârșitul zilei, nivelul tău de succes va fi direct legat de efortul pe care îl depui.

Unul dintre motivele pentru care oamenii nu scapă de cursa șobolanului este că nu depun în mod constant munca concentrată. Vei scăpa de cursa șobolanilor atunci când vei avea poftă de evadare – viața pe care vrei să o trăiești o cere.

Concentrarea îți permite să nu cedezi în fața distracțiilor atunci când acestea apar, și vor apărea. Consecvența te apropie de elementele ideale pe care ți le-ai trasat. Tot ceea ce îți dorești și calea de a scăpa de cursa șobolanilor se află de cealaltă parte a consecvenței.

Gânduri finale

Ai așteptat destul de mult timp pentru a nu mai pune orice altă prioritate și persoană înaintea ta. Este timpul să îți prioritizezi singur creșterea și să te angajezi să scapi de cursa șobolanilor în toate sensurile.

Meriți să trăiești viața pe care ți-o dorești și o poți face dacă ești dispus să muncești pentru asta. Creează mai mulți bani, abundență, libertate de timp și experiențe interesante folosind aceste strategii pentru a scăpa de cursa șobolanilor.

Mai multe sfaturi despre cum să scapi de cursa șobolanilor

Credit foto: Amos Bar-Zeev via unsplash.com


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.